Laporta no vol cantar victòria i Font apel·la als indecisos

Bany de masses de l’expresident a la Verneda mentre l’empresari reuneix el seu equip als Bosque

4 min
Joan Laporta, durant l'acte de campanya a la Verneda, acompanyat de la seva directiva

Els mítings finals de campanya de Joan Laporta i Víctor Font resumien les maneres de fer d’aquests dos aspirants a la presidència del Barça. L’expresident es va regalar un bany de masses a la Verneda, on van assistir més de mig miler de curiosos, mentre que l’empresari va reunir el seu equip de campanya als cines Bosque. Laporta, tot i que se sent favorit, va evitar cantar victòria i va encoratjar els socis a votar. Font, que té detectats uns 35.000 indecisos, es va dirigir a ells com a peça clau per capgirar la tendència de vot i poder guanyar les eleccions.

En realitat la campanya es tanca avui, però no serà amb un míting, sinó amb el debat que organitza TV3 i Catalunya Ràdio, on, a banda de Font i Laporta, també hi haurà el tercer aspirant, Toni Freixa. L’última bala perquè l’expresident reforci el liderat a les enquestes o bé perquè els presidenciables guanyin suports entre una massa social que està citada diumenge a les urnes, però que ja té uns 20.000 vots decidits a través del sufragi per correu.

Foto de família de la candidatura de Sí al Futur

Laporta va escollir el camp del Júpiter per tancar la campanya. Com en la majoria d’actes de l’expresident, tot i ser obert al públic gairebé no el van promocionar des de les xarxes per buscar la màxima espontaneïtat possible entre els assistents. L’acompanyaven els membres de la seva junta directiva i les peces clau d’aquesta campanya, encapçalats per Lluís Carrasco, l’encarregat de l’estratègia. I el públic va respondre amb més de 500 persones a la graderia, que es van endur de record una reproducció a petita escala de la lona del Bernabéu i una samarreta amb l’eslògan de la campanya.

Font, en canvi, va convidar només els membres de campanya, directius, executius i desenes de voluntaris que l’havien ajudat a recollir firmes o a organitzar els diferents actes arreu del territori. Més d’un centenar, entre els que eren físicament a la sala de cinema -habilitada aquestes setmanes per fer-hi actes de campanya- i els que ho seguien per vídeoconferència. Una vetllada amb l’humor del personatge Vicenç Martí i que va acabar amb una fotografia de família de l’equip.

Els candidats demanen que el soci vagi a les urnes

El discurs de Laporta va anar en la línia de la seva campanya, d’apel·lar a l’experiència que li donen els seus 7 anys de president. “Portem el club al cap i al cos, no necessitem molts anys preparant un projecte sinó gent que pensi en el club”, deia davant d’un públic còmplice que el va interrompre diverses vegades per ovacionar-lo, sobretot quan parlava dels seus èxits durant l’etapa del 2003 al 2010, o quan va dir que s’havia intercanviat missatges amb alguns jugadors després de la remuntada a la Copa, i que li havien comentat que l’havien vist a la llotja -hi eren tots els candidats, convidats per Carles Tusquets.

L'acte de Joan Laporta ha omplert les graderies de la Verneda

“L’experiència m’ha de servir per no cometre les mateixes errades, que van ser poques però que me les han multiplicat per molt. En canvi, dels encerts no se’n recorden gaire, quan vam fer el millor Barça de la història”, deia un Joan Laporta que se sent favorit, segons les seves enquestes internes, que li vaticinen una bona intenció de vot. “La percepció que tenim és molt bona”. Ara bé, ni es vol refiar ni cantar victòria: “Que no es desfermi l’eufòria, queda poc i no ens podem confiar. Diumenge s’ha d’anar a votar”.

Font també va jugar amb els sentiments i va intentar posar l’accent en el seu gran tret diferencial: els anys que porta treballant el projecte. “No triem el pròxim president, sinó el Barça de les pròximes dècades”. L’empresari va projectar un vídeo on es veia la feina feta per part de Sí al Futur i va recordar els mesos de campanya amb un seguit de fotografies, tant de les reunions amb els seus com dels mítings. “El Barça es governa com a l’època de Núñez, en què el president actua com si fos el propietari. Ens hem de reinventar”.

Víctor Font, fent broma amb el personatge Vicenç Martí

No hi van faltar les referències al seu rival Laporta i va parlar amb “orgull” dels voluntaris “que han cregut en el projecte”. Va assegurar que guanyar els comicis és possible: “Els últims dies estic notant que molta gent ens està coneixent”. I va insistir que era “el moment de passar pàgina”. “Aquests 35.000 que encara no han decidit a qui votar, ens han de votar a nosaltres. El Barça es troba en una cruïlla històrica”. Diumenge se sabrà a qui fan confiança els socis.

stats