Víctor Font es compromet davant notari que no convertirà el Barça en una societat anònima

El candidat critica els 'bons Laporta', que considera un risc per al futur econòmic del club

2 min
Víctor Font, signant davant notari que el Barça no serà una SAD si ell és president

BarcelonaLa parcel·la econòmica segueix sent una de les més destacades en aquestes eleccions a la presidència del Barça a causa de la situació del club en el context actual de crisi. Víctor Font ha assegurat que, si bé cap dels candidats té la intenció de canviar el model de propietat de l'entitat, en funció de les decisions que prengui el nou president aquesta possibilitat pot estar sobre la taula. Per això ha volgut donar un cop d'efecte i signar un document davant notari per garantir que el Barça no es convertirà en una societat anònima esportiva (SAE) si guanya les eleccions, i ha convidat els seus rivals a fer el mateix.

El candidat de Sí al Futur ha criticat una vegada més la "improvisació" de les altres candidatures i ha sigut especialment crític amb la de Joan Laporta, que va proposar una emissió de bons per aconseguir ingressos i reflotar el club a nivell econòmic. "Els 'bons Laporta' o són plenament irrealitzables, o poden augmentar el risc de convertir-se en SAE". Font opina que hi ha "desconeixement" a la massa social sobre aquesta proposta, i per això ha volgut donar el seu punt de vista.

Contrari als 'bons Laporta'

Víctor Font considera que una hipotètica emissió de bons per reflotar el Barça pot posar en risc la propietat del club, actualment en mans dels socis. I és que, des del seu punt de vista, "seria una emissió cara i amb molt de risc, perquè en el context actual segurament acabaria anant a parar a fons d'inversió nord-americans, que exigirien garanties". Segons el candidat, si no es poden retornar els bons dins el termini establert "hi ha risc d'acabar com el Milan, que ha canviat de mans".

En la compareixença de premsa, Font també ha matisat les declaracions que va fer comparant el moment actual amb el del 2010. Si bé ha reconegut que, a nivell esportiu, el Barça era "a dalt de tot", la situació econòmica "era molt similar a l'actual", i va argumentar que aquell exercici també es va tancar amb números vermells.

Font vol debats

Font, que ha defensat Leo Messi davant de les informacions que arriben del París Saint-Germain especulant amb el seu fitxatge -ha demanat "respecte" per al jugador i per al club-, ha aprofitat per demanar que es facin debats electorals. "Portem un mes de candidats i encara no n'hem fet cap. El vot per correu comença d'aquí 15 dies i convé que els socis no votin a cegues".

stats