El PP avisa que un nou boicot als productes catalans seria una "solemne barbaritat"

Alícia Sánchez-Camacho retreu a CiU que "menystingui" Espanya perquè és "el nostre principal mercat"

Joan Rusiñol
1 min

BarcelonaLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha volgut deixar clar aquest divendres que una cosa és l'oposició al discurs sobiranista, i una altra de molt diferent, un hipotètic nou boicot als productes catalans aquest Nadal si guanyen els partits favorables a l'estat propi. Després d'una visita a les caves Freixenet, la número dos dels populars ha avisat els consumidors espanyols que això seria una "solemne barbaritat".

Tant Cospedal com la candidata, Alícia Sánchez-Camacho, han assegurat que el cava és un producte "català i espanyol" que serveix per celebrar esdeveniments com el triomf de la selecció espanyola al "Mundial i a l'Eurocopa". La també presidenta de Castella-la Manxa s'ha mostrat convençuda que "la immensa majoria" dels ciutadans de l'Estat aposten per consumir "productes de la seva terra, del seu país", entre els quals ha situat els que es produeixen a Catalunya. Les dues dirigents han diferenciat diverses vegades entre l'actitud política de CiU i el món empresarial català.

El principal client

Sánchez-Camacho ha dit que és un "gran error" del president Artur Mas "menysprear el principal client" de les empreses catalanes que, segons ha afirmat, continua sent Espanya. Sense aquests consumidors, ha dit, "la balança comercial amb la resta del món seria negativa". Tot i això, ha elogiat la capacitat exportadora d'empreses com Freixenet. Ha avisat que "la marca Espanya obre portes arreu del món", i ha proposat eliminar les "ambaixades" catalanes per destinar aquests recursos a la internacionalització empresarial a través de l'ICEX, l'òrgan espanyol que s'encarrega d'aquest àmbit.

stats