Una exdiputada del PPC dóna suport a la consulta independentista

Àngels Olano, regidora de Granollers, defensa modificar la llei per donar cabuda al dret a decidir en una carta a 'El Periódico'. "El que no es pot perdre mai és la dignitat", ha afirmat

Ara
1 min

Barcelona"És precisament un inqüestionable i ferm respecte del principi de legalitat en la que m'afirma en la posició diametralment oposada a la del PP. Cal modificar la llei per donar cabuda al que ens demana la societat". L'exdiputada del PPC i regidora de Granollers, Àngels Olano, ha defensat públicament el seu suport al dret a decidir en una carta enviada a 'El Periódico'.

Olano creu que els polítics no poden ser aliens "a l'actual situació" de la societat i reclama modificar la legislació vigent per poder consultar els ciutadans en un plebiscit. "Les queixes dels ciutadans no poden ser ateses com una amenaça", diu en referència a la manifestació de l'Onze de Setembre. Segons Olano, el PP va deixar els diputats del partit que participaven a la ponència de l'Estatut "sense marge de maniobra". "L'aposta de Piqué per un catalanisme integrador [...] va desfermar la confiança a Madrid, a instàncies d'una part del PPC", diu.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Olano ha confirmat que ha deixat el PPC perquè discrepa de la posició del partit sobre la qüestió catalana. "Això ja no funciona", ha dit a 'El matí de Catalunya Ràdio'. L'exdiputada, que s'ha definit com una "catalanista no nacionalista", ha afirmat que "el que no es pot perdre mai és la dignitat", i ha conclòs: "Sense renegar al que vaig defensar com a diputada, no puc callar".

stats