Juncker, aliat del PP i d'Unió, comparteix "al 100%" l'opinió de Rajoy sobre el dret a decidir

El candidat conservador avala les tesis de Rajoy i alerta que una "província" que s'independitzés no pot ser "de cop i volta" membre de la UE

El candidat conservador a presidir la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, a qui donen suport els membres del Partit Popular Europeu –entre ells, Unió Democràtica de Catalunya– ha deixat clar aquest dilluns que la posició sobre el dret a decidir i Catalunya la marca Mariano Rajoy.

En un esmorzar a Madrid, Juncker ha dit que comparteix "al 100%" el plantejament del president espanyol sobre els riscos de pensar que una "província" que "de cop i volta" s'independitzés formaria part de la Unió Europea i la unió monetària. En aquest sentit, ha alertat explícitament els qui pensen que "amb un simple moviment de dit" una Catalunya independent formarà part de les institucions.

Juncker ha assegurat que "respecta molt" els catalans però que també respecta la Constitució espanyola que "s'imposa a tothom". "No faig diferències entre espanyols i catalans", ha dit. Per això, ha deixat clar que ell està d'acord i defensa el que, sobre la sobirania espanyola i el procés català, ha dit el govern espanyol, el Congrés, el Tribunal Constitucional i els presidents del Consell Europeu i de la Comissió Europea.