El vot per correu fa pensar en un important augment de la participació a Catalunya

Les sol·licituds de vot per correu s'han incrementat un 45% a Catalunya. Al conjunt d'Espanya, en canvi, hi ha un descens del 4,5%

Europa Press
2 min
El Parlament Europeu, a Estrasburg / GETTY

MadridDiumenge els ciutadans europeus estan cridats a les urnes en uns comicis, els del Parlament Europeu, marcats sempre per la baixa participació. A Catalunya, en canvi, les sol·licituds de vot per correu, que es consideren un termòmetre de la participació, s'han incrementat d'un 45 per cent, un augment molt notable que fa pensar en una assistència notòria a les urnes. La situació és ben diferent al conjunt d'Espanya, on hi ha un descens del 4,5%.

Segons les últimes dades provisionals de l'Oficina del Cens Electoral recollides per Europa Press, en el conjunt d'Espanya s'han acceptat 301.321 sol·licituds de vot per correu per a les eleccions europees, fet que suposa un descens de gairebé un 4,5 per cent respecte de les 315.374 acceptades en els comicis de 2009.

A Catalunya, amb el recompte de les dades de l'actual procés electoral encara per tancar, el nombre de sol·licituds ha arribat a 30.768. Dividit per juntes electorals, a Barcelona s'han acceptat ja 21.732 peticions de vot per als comicis, enfront de les 15.298 que es van registrar fa cinc anys, el que suposa un increment del 42 per cent, el mateix percentatge d'augment registrat a Tarragona, on ara s'han tramitat 3.190 sol·licituds, mentre que el 2009 van ser 2.240 sol · licituds.

El major creixement s'aprecia a Girona, on aquest any s'han rebut 3.126 peticions i fa cinc anys només es van tramitar 1.923, fet que suposa un 63 per cent més. Finalment, a Lleida les sol·licituds han passat de les 1.815 acceptades el 2009, a les 2.801 d'aquest any, un 54 per cent més.

Aquest augment de les sol·licituds de vot per correu a Catalunya es produeix en unes eleccions el resultat de les quals serà observat de forma detallada per tal de copsar la força del sobiranisme, en uns comicis on, segons les enquestes, el PSC cedirà la primera posició a CiU o ERC.

stats