Rajoy s'aboca a reivindicar Arias Cañete

El president del govern espanyol elogia el candidat del PP després de les crítiques pel seu comentari masclista

Joan Rusiñol
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, acompanyat de dirigents del PP aquest diumenge a Cuenca. EFE

MadridVeient que la polèmica generada per Miguel Arias Cañete no s'esvaeix amb rapidesa –contràriament a l'opinió que tenia divendres l'equip de campanya del PP–, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha sortit aquest diumenge a defensar el seu cap de llista a les eleccions europees de la setmana que ve. Cap referència ni al debat televisat ni al comentari sobre les dones que va fer l'exministre d'Agricultura. No obstant això, ha dedicat bona part de la intervenció en un míting a Conca, a Castella - la Manxa, a reivindicar-ne els mèrits i virtuts.

D'ell n'ha dit que és "senzillament el millor candidat" dels que es presenten a aquests comicis. Ha assegurat que és un polític "extraordinari" i que l'avalen els anys de servei públic, la gestió que fa fet en càrrecs com el de ministre. Per això, ha assegurat que "ningú li ha de dir com s'encara una batalla a Brussel·les perquè n'ha guanyat mil i una". "No ha tornat mai d'Europa amb les alforges buides, sinó amb la batalla guanyada", ha afegit.

Un cop més ha donat per fet, implícitament, que ell proposarà Arias Cañete com a comissari europeu en substitució del socialista Joaquín Almunia.

"Amb el PP, la unitat i la integritat d'Espanya estan garantides"

Apel·lant a aquesta experiència i a la feina que ha fet el seu govern a l'estat espanyol, ha demanat el vot i ha reclamat als simpatitzants que convencin tothom de la importància d'acudir a les urnes: "El vot ha de ser una aposta per a la recuperació d'Espanya i no un retorn al pitjor dels nostres passats". L'abstenció preocupa els dos grans partits espanyols –les enquestes pronostiquen un resultat molt ajustat i un desgast del bipartidisme– i per això tant Rajoy com la secretària general del PP i presidenta de la comunitat, María Dolores de Cospedal, s'han esforçat a reclamar el vot útil per evitar fugues a Vox, UPyD o Ciutadans.

En aquest discurs, De Cospedal ha dit que no és el moment "ni de populismes, ni separatismes, ni independentismes, ni demagògies i provocacions". Per contra, ha afirmat: "És el moment d'una Espanya forta i unida. Mentre governi el PP, la unitat i la integritat del nostre partit estan garantides".

stats