Premis Fundació "la Caixa" a la Innovació Social 2021
Especials 26/10/2021

La Fundació ”la Caixa” premia 10 projectes socials de visió innovadora i amb transformació directa a la societat

La vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics, Nadia Calviño, ha presidit juntament amb el director general de la Fundació ”la Caixa”, Antonio Vila, l’acte d’entrega

3 min
Imatge de la feina del projecte 'Donem vida al bosc' de la Fundació Integra Pirineus

L’acte de lliurament dels premis Fundació ”la Caixa” a la Innovació Social 2021 s’ha celebrat aquest dimecres, 20 d’octubre, al CaixaForum Madrid, i ha estat presidit per la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, i pel director general de la Fundació ”la Caixa”, Antonio Vila.

Respostes eficaces als nous reptes socials

L’entrega dels Premis a la Innovació Social 2021 del Programa d’Ajudes a Projectes d’Iniciatives Socials reconeix projectes innovadors que van ser seleccionats en les convocatòries de l’any 2019. En aquesta edició s’han pogut avaluar el desenvolupament final del projecte i l’impacte aconseguit. El 2019, el Programa va invertir més de 17 milions d’euros i va influir en les 268.231 persones beneficiàries a tota Espanya, a través dels 736 projectes en col·laboració amb entitats socials. El 2020 es van seleccionar 995 projectes, amb una inversió de 26,1 milions d’euros per a 281.647 persones destinatàries.

Aquests guardons suposen un reconeixement especial a les entitats que van desenvolupar, a partir d’aquest programa, projectes que aporten respostes eficaces, eficients, sostenibles i justes a la complexitat dels reptes socials que afronta la societat. El jurat que ha valorat aquests premis està format per representants del tercer sector, de centres d’investigació i docència de l’àmbit social, l’Administració, la Fundació "la Caixa" i mitjans de comunicació.

 En total, en aquesta edició es van presentar 57 candidatures, de les quals es van seleccionar 10 guanyadores, que rebran un premi de 15.000 euros cadascuna, i tres accèssits de 5.000 euros cadascun. Aquestes aportacions econòmiques extra se sumen al finançament que aquests projectes ja van rebre el 2019 en el moment de ser seleccionats per les convocatòries socials de la Fundació "la Caixa".

Les entitats premiades fan la seva tasca social a Andalusia (1 premi, a Sevilla); Castella i Lleó (1 premi, a Salamanca); Catalunya (3 premis, a les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida); a la Comunitat Valenciana (1 premi, que actua a les províncies de València i Castelló); Extremadura (1 premi, a Badajoz); Galícia (1 accèssit, a Pontevedra); Madrid, (3 premis i 1 accèssit); i País Basc (1 accèssit que actua a Àlaba, Guipúscoa i Biscaia). L’acció de tots aquests projectes arriba a prop de 8.000 beneficiaris.

Els 10 guanyadors

MODUL: construir comunitat des de la regeneració urbana

Fundació Contorno Urbano. L'Hospitalet de Llobregat

YMCA - Badajoz

Aprendemos juntos: atención a la infancia y juventud vulnerable y sus familias

Igualando al Sur

Asociación Entre Amigos de Sevilla

Mujeres sembrando igualdad en el ámbito rural

Asociación Garaldea. Morata de Tajuña y Chinchón (Madrid)

Programa Contexto (Investigació, Formació, Intervenció i Prevención de la Violència de Gènere a través del treball amb l’agressor)

Asociació PSIMA (Professionales Socials en la Intervenció del Maltratactament). València, Castelló de la Plana i Gandia

Mentoria per a la inclusió

Associació Quilòmetre Zero en col·laboració amb l’Associació Punt de Referència. Barcelona i Tarragona

Donem Vida al Bosc – Inserció Socio-laboral a través de la gestió forestal sostenible al Pirineu

Fundació Privada Integra Pirineus. Fígols i Alinyà (Lleida)

Empleando a medida. Un proyecto de Inserción laboral sostenible en el medio rural para personas con discapacidad

Servicios e Iniciativas Laborales S.L. Calzada de Valdunciel (Salamanca)

Empresas comprometidas y responsables con la inserción laboral de personas con VIH y otros colectivos en situación de exclusión social.

Trabajando en Positivo. Madrid

Tardes de Garaje

Asociación Garaje. Madrid

Els 3 accèssits

Mugetatik haratago. Más allá de las fronteras

Fundación ALBOAN. Bilbao, Sant Sebastià, Vitòria-Gasteiz i Azpeitia

La Morada Housing First para mujeres sin hogar

AIRES (Asociación para la Inclusión Residencial y Social). Madrid

Guindastres

Plan Comunitario de Teis. Vigo

stats