Màsters i postgraus

Nous màsters universitaris per especialitzar-te en allò que més t’apassioni

Els títols que presenten les universitats catalanes aborden reptes globals vinculats a la sostenibilitat, la intel·ligència artificial, la ciberseguretat, la salut i les fonts energètiques.

7 min
Imatge d'intel·ligència artificial

Formació en enginyeria de seguretat contra els incendis a la UPC

La Universitat Politècnica de Catalunya-BarcelonaTech (UPC) ofereix 86 màsters universitaris el curs 2023-2024 relacionats amb l’Enginyeria, l’Arquitectura, les Ciències i la Tecnologia. Una de les novetats és l’Erasmus Mundus master’s degree in Hydrogen Systems and Enabling Technologies (Hyset), que compta amb la participació de l’Escola d’Enginyeria de Barcelona (EEBE) i que vol formar professionals amb un coneixement multidisciplinari de les tecnologies i sistemes d’hidrogen. El centre també presenta el nou Erasmus Mundus master’s degree in Science in Fire Safety Engineering (IMFSE), en coordinació amb l’EEBE, que prepara l’alumnat per desenvolupar activitats professionals dins l’àmbit de l’enginyeria de seguretat contra incendis.

Per la seva banda, la UPC School posa en marxa el Màster en Optimetria Pediàtrica, el postgrau en Estratègia i Governança de Dades i el postgrau en Business Analytics.

Nou màster europeu en Intel·ligència Artificial a la UPF

L’Erasmus Mundus Joint Master en Intel·ligència Artificial (EMAI) ofereix a l’alumnat un programa complet de teoria i pràctica sobre la IA. El seu pla d’estudis se centra en aspectes com el raonament simbòlic i l’aprenentatge automàtic, així com en l’aplicació de la IA en dominis específics, com la ciberseguretat i la robòtica. Organitzat per quatre universitats europees de recerca -la Universitat de Roma Sapienza (Itàlia), la Universitat de Ljubljana (Eslovènia) i la Universitat de Radbout (Països Baixos)- sota la coordinació de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), aquests nous estudis ofereixen “els coneixements necessaris per explorar tant les àrees contextuals clau com les complexes aplicacions tècniques dels sistemes de IA”, segons una nota de la universitat. Té una durada de dos anys i ofereix beques completes a l’alumnat gràcies al finançament del programa Erasmus+ de la Unió Europea.

Especialitzar-se en la narrativa dels videojocs a la UAB

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) presenta el curs vinent 9 màsters universitaris nous, entre els quals destaca el Màster en Disseny Narratiu per a Videojocs, una indústria que, segons l’equipament, ha crescut més els darrers anys que la del cinema o la de la música. A més d’aquests estudis, la UAB presenta el Màster en Comunicació Accessible per a una Societat Diversa, el Màster en Carrera Esportiva (MFPCE), el Màster en Rehabilitació Neuropsicològica i el Màster Universitari en Disseny d’Espais. Pel que fa als nous títols impartits en anglès, es presenta el Màster Universitari en Research and Innovation in Computer based Science and Engineering, el Màster Universitari en Education Policies for Global Development i el Màster Universitari en Human Disease Models Morphological Phenotyping (MorphoPHEN).

 

La UOC presenta novetats en les àrees de la psicologia i la docència

Adreçat a professionals de la psicologia, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) presenta el curs vinent el nou Màster universitari en Psicologia General Sanitària, uns estudis que habiliten per exercir la psicologia general sanitària, sigui en l’àmbit particular o per compte d’altri. L’objectiu és dotar l’estudiant d’una formació de qualitat perquè pugui ser aplicada tant en la intervenció com en la promoció i prevenció de diferents poblacions i contextos pels quals el títol habilita. A més d’aquest nou màster, la UOC presenta noves especialitats 100% en línia del Màster universitari de Formació de Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat, Formació Professional i Ensenyament d’Idiomes.

Formar professionals en la millora vegetal per a l’agricultura del futur a la UdL 

Amb un innovador programa multidisciplinari, el renovat Màster universitari en Plant Genetics, Genomics and Breeding de la Universitat de Lleida (UdL) es destina a la formació d’especialistes en l’aplicació de tècniques avançades de millora vegetal i biotecnològiques a l’agricultura. La universitat també ofereix el nou Màster Erasmus Mundus en Innovative Leather Technology, títol finançat pel programa europeu Erasmus+ per a professionals del sector que vulguin especialitzar-se en tecnologies sostenibles i innovadores de fabricació del cuir. A més d’estudiar al Leather Cluster Barcelona (Igualada), els estudiants tindran l’oportunitat de conèixer el centre ITECH de Lió (França), la Universitat EGE d’Esmirna a Turquia i el CIATEC de Guanajuato a Mèxic.  

Els grans reptes ambientals i tecnològics a l’oferta de la URV

La Universitat Rovira i Virgili (URV) presenta el 2023-2024 fins a 58 màsters universitaris i interuniversitaris centrats, en bona part, en trobar respostes als grans reptes globals a què haurem de fer front els pròxims anys. Destaca el Màster en Enginyeria de la Seguretat Informàtica i Intel·ligència Artificial, el Màster en Nanociència, Materials i Processos, el Màster en Enginyeria Ambiental i Sostenibilitat Energètica i el Màster en Sistemes i Tecnologies de Conversió d’Energia. Com a principal novetat destaquen el Màster universitari en Creació i Administració d’Empreses en un Entorn Globalitzat, el primer que s’organitza des d’un centre adscrit a la universitat, en aquest cas IGEMA; i el Màster universitari en Advocacia i Procura, formació habilitadora per a la capacitació professional de l’advocacia.

Nous títols en l’àmbit de la salut a la UIC Barcelona

La recerca biomèdica, la innovació en odontologia i la psicologia sanitària. La Universitat Internacional de Catalunya (UIC Barcelona) presenta el curs vinent 4 nous màsters vinculats a l’àrea de la salut, entre els quals el Màster Universitari en Recerca Biomèdica Experimental, el Màster en Gestió d’Empresa Biomèdica, el Màster Universitari en Psicologia General Sanitària i el Màster en Odontologia Digital i Noves Tecnologies, que especialitza els professionals de l’odontologia en l’ús de les tecnologies digitals tant en el diagnòstic com en el tractament dels pacients. Pel que fa als postgraus, la UIC Barcelona destaca el Postgrau en Dret de la Innovació, amb contingut vinculat al dret digital i tecnològic.

Un màster sobre tecnologia del futbol entre les novetats de la UB

El rendiment esportiu i la innovació tecnològica en el futbol centren el contingut d’aquest nou màster que presenta la Universitat de Barcelona (UB), on s’entrellacen la ciència, les noves tecnologies i l’esport. A més d’aquest títol, el centre ofereix 6 nous estudis de postgrau d’àrees diverses com el màster en Advocacia i Procura, el màster en Assistència i Gestió de les Emergències Extrahospitalàries, el màster en Biologia, Genòmica i Biotecnologia Vegetals-Plant Biology, Genomics and Biotechnology, el màster en Paleobiologia i Registre Fòssil i el màster en Visió per Computador.

Adquirir eines en compliment normatiu corporatiu a la UAO CEU

Formar professionals en compliment normatiu corporatiu, corporate compliance, és l’objectiu del màster en Corporate Compliance 3.0 que presenta el curs 2023-2024 la Universitat Abat Oliba CEU (UAO CEU) i que es destina a professionals de l’advocacia o el dret que vulguin especialitzar-se en un àmbit cada vegada més rellevant per a les empreses i institucions. El títol incideix en camps com la ciberseguretat i el Blockchain i el dirigeix un equip d’experts en compliment normatiu. D’altra banda, el centre també presenta el màster en Tributació i Assessoria Fiscal, on l’alumnat podrà rebre una formació actualitzada amb relació a la pràctica i la interpretació del Dret Tributari.

La URL presenta titulacions en ciberseguretat, sostenibilitat, arts digitals i hoteleria

La Universitat Ramon Llull (URL) ofereix 64 màsters universitaris, 4 dels quals s’impartiran per primera vegada quan siguin validats. Es tracta del màster universitari en Direcció i Gestió de la Ciberseguretat i Infraestructures Crítiques (La Salle-URL), que preveu respondre a les exigències del mercat en relació amb un sector amb una alta demanda de professionals; el màster universitari en Arts Digitals i Tecnologies Creatives (La Salle-URL) destinat a formar professionals en l’art digital i les STEAM; el màster universitari en Gestió de la Sostenibilitat (ESADE-URL), que vol formar experts capaços de crear noves empreses i transformar les existents partint del desenvolupament sostenible; i el màster universitari en Lideratge i Innovació en Hospitalitat que s’impartirà a l’IQS School of Management, en coordinació amb la Zuyd Hogeschool de Maastricht i la Technological University de Dublín.

Un postgrau en fisioteràpia comunitària i programes actualitzats de màster a la UVic

Respondre a la creixent demanda que l’atenció primària requereix de fisioterapeutes és la voluntat del nou postgrau en Capacitació del Fisioterapeuta en l’Atenció Primària i Comunitària que oferiran conjuntament les facultats de salut dels campus Vic i Manresa de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Així mateix, la UVic continua actualitzant els programes de llarga durada i enguany ha estat el torn del màster en Màrqueting Digital i dels dos programes de postgrau que el formen, el postgrau en Màrqueting Digital i E-commerce i el de Màrqueting Digital i Business Analytics. Cal destacar també la creació recent de l’Executive Master in Business Administration (EMBA) i la presentació conjunta entre les dues universitats que es farà el curs vinent de tots els programes de màster i postgrau de més de 15 ECTS de l’àmbit de la gestió empresarial.

stats