La UOC s’adapta amb sis noves titulacions a l’evolució de la societat i del coneixement

Les novetats són dels àmbits d’Educació, Salut, Tecnologia i Humanitats

2 min
La seu física de la UOC

En línia amb el seu model educatiu, dinàmic i flexible, pensat per adaptar-se constantment a l’evolució d’internet i de la societat del coneixement, la UOC presenta sis novetats de pes per al curs 2021-2022. Són els graus d’Educació Primària, de Tècniques d’Aplicacions de Software i de Tècniques d’Interacció Digital i Multimèdia; els màsters universitaris de Salut Planetària (en col·laboració amb la UPF i ISGlobal) i d’Història del Món Contemporani, i el doctorat de Societat, Cultura i Tecnologia.

A l’eix dels canvis 

Tots aquests àmbits –Educació, Salut, Tecnologia i Humanitats– són a l’eix dels grans canvis de la societat, per preparar-nos-hi, adaptar-nos-hi i entendre’ls, i entronquen perfectament amb la metodologia de la UOC, centrada en l’aprenentatge i les capacitats d’adaptació. “Són àmbits que no només tenen perspectives quant a ocupació, sinó que també responen a la voluntat de formar professionals amb capacitat de transformar”, diu la vicerectora de Competitivitat i Ocupabilitat de la UOC, Àngels Fitó.

La UOC és una universitat especialitzada en l'ensenyament a distància

Com a universitat global amb un model no presencial d’aprenentatge, la UOC prepara l’estudiant per afrontar els reptes d’una ciutadania global. És per això, per exemple, que l’avaluació es concep com un mecanisme per aprendre i retroalimentar el procés d’aprenentatge i, per tant, és continuada i formativa. Igualment, el model s’orienta a la participació i la construcció col·lectiva de coneixement, i està obert a l’experiència formativa, social i laboral dels estudiants. Aposta per un aprenentatge que equilibra la implicació individual i la col·laboració. L’objectiu és que l’estudiant desenvolupi la competència del treball en equip per al món professional. Algunes de les metodologies que es fan servir per promoure aquest tipus d’aprenentatge són els treballs per projectes, l’aprenentatge basat en els problemes, l’indagatiu i els procediments àgils.

Oferta acreditada

La UOC té actualment 77.500 estudiants en 142 països i 89.300 graduats i graduades. Ofereix 25 graus, 54 màsters universitaris, 8 doctorats i 210 màsters propis, postgraus i especialitzacions. L’oferta oficial, acreditada per les agències de qualitat, es complementa amb 451 seminaris, cursos d’idiomes, assignatures lliures i MOOC (massive open online courses).

stats