Especials 21/08/2011

Monogàmia antinatural + gen D4 = infidelitat

Per què posem les banyes? Els psicòlegs i els científics adverteixen que el més natural és no limitar-se a una sola parella i que hi ha individus genèticament més predisposats que altres a fer el salt

Redacció
1 min
Infidelitat / TIHINKSTOCK

BarcelonaLa monogàmia es va inventar per garantir que els nadons humans tindren els pares junts per cuidar-lo. Però aquest pacte, molt útil logísticament, és antinatural. Ho expliquen els científics Eduard Punset i David Bueno en un reportatge sobre els motius i les formes de la infidelitat publicat aquest diumenge a l'ARA Estiu. Però hi ha un altre element que impulsa especialment alguns individus a ser infidels: són els que tenen una determinada variant del gen RS334 i els que tenen el receptor D4 de la dopamina.

I les banyes arriben fins als ocells. Segons estudis que es carreguen la imatge de les dues tórtores enamorades per sempre, els ocells d'Amèrica del Nord, per exemple, tenen taxes d'infidelitats de fins al 40% en les femelles.

Malgrat que fer el salt a la parella és més vell que l'anar a peu, les noves tecnologies han entrat amb força en aquest aspecte de l'activitat humana. De fet, hi ha webs dedicades específicament als adúlters, molt utilitzades per individus d'entre 30 i 49 anys.

El cas més curiós és el d'un portal per a infidels, AshleyMadison.com, que està trobant molts entrebancs per anunciar-se a l'Estat espanyol però que, tot i així, hi està creixent més ràpid que en altres països.

Podeu llegir el reportatge complet a l'ARA PREMIUM

stats