Microsites MWC 2016 22/02/2016

Uber llança una campanya durant el MWC per poder tornar a operar

La plataforma de conductors nord-americana aprofita el congrés i la vaga de transports per recordar que no pot operar legalment a l'estat espanyol

Júlia Manresa
2 min
Els primers congressistes del MWC arriben al recinte firal de Gran Via amb taxi, a primera hora del matí

BarcelonaLa vaga de transport públic a la ciutat de Barcelona ha omplert algunes de les zones de la ciutat de taxis, que han vist aixecades les seves restriccions per poder cobrir la demanda durant la setmana del Mobile World Congress (MWC). Aprofitant la situació, la plataforma de conductors particulars Uber ha tornat a activar l'aplicació per als usuaris que es troben a Barcelona.

L'aplicació no funciona, perquè el servei d'Uber com va arrencar a Espanya no és legal a Espanya, però Uber ha volgut aprofitar que hi ha congressistes de tot el món a la ciutat per llançar una campanya de suport. Uber sí que podria operar a l'Estat a través de les llicències de vehicle amb conductor VTC, com ja fa a altres països però la distribució d'aquestes llicències és limitada. Per això la plataforma nord-americana vol pressionar per aconseguir liberalitzar aquest sector. Si algun dels congressistes que provenen de ciutats on Uber sí que funciona obren l'aplicació, es trobaran el següent missatge: "Ens encantaria ser aquí. Voldríem poder-te ajudar a moure't per Barcelona durant el MWC, però no podem a causa d'una regulació que limita la capacitat de triar".

Uber llença una campanya durant el MWC per poder tornar a operar

Uber aprofita la situació per reclamar el suport dels seus usuaris a Twitter i recorda que "Espanya ha aplicat una de les lleis de transport més restrictives d'Europa, limitant la capacitat d'elecció per tothom que vol moure's per la ciutat d'una manera segura i econòmica".

A més, l'aplicació detalla que "no serà fàcil moure's per la ciutat aquesta setmana", i llança un missatge directe a les autoritats: "Esperem que Espanya vegi l'oportunitat de modernitzar la seva política de transport i s'uneixi a moltes altres ciutats d'arreu del món".

stats