Pedro Almodóvar anul·la la presentació a la premsa de 'Julieta' a Madrid

El cineasta vol evitar que els 'papers de Panamà' robin protagonisme a la pel·lícula

E l cineasta Pedro Almodóvar ha anul·lat l'acte de presentació a la premsa del seu nou treball, ' Julieta', previst per a dimecres a Madrid "davant la prioritat informativa per temes aliens" a la pel·lícula, ha informat la productora El Deseo, en referència als denominats 'papers de Panamà'. Dilluns sí que es va fer la presentació a Barcelona, però sense el director.

Almodóvar i el seu equip han anul·lat tant les entrevistes que estaven concertades com el 'photocall' per a les càmeres, juntament amb Emma Suárez, Adriana Ugarte, Rossy de Palma, Inma Cuesta, Michelle Jenner i Daniel Grao, encara que un portaveu d'El Deseo ha precisat que "les entrevistes amb les actrius es recuperaran".

El cas dels 'papers de Panamà' ha afectat els germans Alomdóvar en fer-se públic que tots dos figuraven com a apoderats, a principis dels 90, d'una societat opaca registrada en un paradís fiscal.

El productor Agustín Almodóvar va difondre un comunicat ahir en què assegurava que tant ell com el seu germà estan al corrent de les seves obligacions tributàries i assumia en exclusiva la responsabilitat de "tots els assumptes referits a la gestió" d'El Deseo.

"Lamento profundament el perjudici que està patint la imatge pública del meu germà, provocat únicament i exclusivament per la meva falta d'experiència en els primers anys de camí de la nostra empresa familiar", va assenyalar Agustín Almodóvar en el comunicat.

També va aclarir que la constitució de la societat el 1991 es va deure a "la recomanació" dels seus assessors "davant d'una possible expansió internacional" de l'empresa, i que "es va deixar morir la societat sense activitat a causa del fet que no encaixava" amb la seva forma de treballar.

La societat, anomenada Glen Valley Corporation i registrada a les illes Verges britàniques, es va mantenir activa des del 22 de març de 1991 fins a l'11 de novembre de 1994 i la seva tramitació es va gestionar des del despatx de la signatura panamenya Mossack Fonseca a Ginebra (Suïssa ), segons les informacions del Consorci Internacional de Periodistes d'Investigació. 

Més continguts de

El + vist

El + comentat