La Fiscalia de Panamà escorcolla la seu de Mossack Fonseca

El ministeri públic panameny busca documentació relacionada amb la "possible utilització de la firma en activitats il·lícites"

Ara
2 min
Set països obren investigacions sobre els ‘papers de Panamà'

BarcelonaLa Fiscalia de Panamà ha escorcollat aquest dimecres a la matinada (hora catalana) les oficines del bufet d'advocats Mossack Fonseca com a part de la "investigació d'ofici" oberta arran de l'escàndol provocat per la filtració dels 'papers de Panamà'.

Segons el ministeri públic panameny, l'operació ha tingut lloc a "la seu de Mossack Fonseca i altres filials del grup", així com "el Data Center Internacional de l'empresa telefònica que brinda suport informàtic" al bufet. L'objectiu de l'operació era "obtenir documentació que guardi relació amb les informacions publicades" en relació amb Mossack Fonseca i que apunten a la possible "utilització de la firma en activitats il·lícites".

La diligència, la primera d'aquest tipus que fa la Fiscalia en el marc de la investigació pels 'papers de Panamà', s'ha realitzat amb el suport d'informàtica forense de l'Institut de Medicina Legal, la secció d'anàlisi financera de la Direcció d'Investigació Judicial (DIJ) i la Policia Nacional panamenya.

Descobreix qui és qui als 'papers de Panamà'

A l'inici de l'escorcoll, Elías Solano, un dels advocats de Mossak Fonseca, havia assegurat a l'agència Efe que l'operació de la Fiscalia era només una "inspecció ocular", contràriament al que ha confirmat el ministeri públic. Per la seva banda, una font judicial ha dit a Efe que el bufet no estava col·laborant amb el fiscal i que estava "dilatant" el procés.

El 3 d'abril, quan es van començar a publicar en mitjans de tot el món documents de Mossack Fonseca, la fiscal general de Panamà, Kenya Porcell, va anunciar l'inici d'una investigació per determinar si en territori panameny es va cometre algun fet punible en relació amb l'escàndol.

stats