Els Núñez també apareixen als papers de Panamà, segons El Confidencial

El polèmic constructor tenia dues societats a les Illes Verges constituïdes pel bufet Mossack Fonseca

Ara
2 min
L'empresari ja ha estat condemnat a dos anys i dos mesos de presó per frau fiscal.

BarcelonaEl promotor immobiliari i expresident del Barça Josep Lluís Núñez va ser el beneficiari, juntament amb els membres de la seva família, de dues societats instrumentals a les Illes Verges constituïdes pel bufet Mossack Fonseca, segons consta als 'papers de Panamà'.

El Confidencial ha avançat la relació de l'empresari amb l'escàndol detallant que el 1999 es van constituir dues firmes (Marlur Limited i Thelway Investments Inc amb un capital social de 50.000 dòlars amb seu a Road Town, capital d'aquest paradís fiscal caribeny.

Totes dues societats es van liquidar sis anys després, a finals de 2004 i segons el bufet panameny que està en el centre de la polèmica això es va fer "a petició dels clients". La documentació prova que totes dues societats van ser tractades com una de sola.

El bufet Martell Abogados, que representa a Núñez y Navarro s'ha limitat a explicar, segons aquest mateix mitjà, que "l'estructura societària internacional que en el passat va tenir el grup, avui extinta, va quedar al corrent de les seves obligacions formals i materials davant la Hisenda Pública espanyola".

Les dues societats estaven vinculades a comptes suïssos al banc UBS de les quals se'n desconeix el saldo. El Confidencial explica que no ha pogut establir ni la quantia dels fons ni si van ser regularitzats en l'amnistia fiscal de Mariano Rajoy el 2012.

Núñez i el seu fill gran van ser condemnats el 2014 a dos anys i dos mesos de presó per haver subornat inspectors d'Hisenda. El constructor havia estat condemnat en primera instància a sis anys de presó i la reducció de condemna va causar polèmica en el seu moment.

stats