PAPERS DE PANAMÀ
Microsites  /  Papers de Panamà 12/04/2016

Carles Vilarrubí, esquitxat als 'papers de Panamà'

Hauria participat en la venda d'unes caves a Ruiz Mateos utilitzant una societat pantalla, el 1997

Ara
2 min
Carles Vilarrubí, durant una conferència / MIGUEL RUIZ / FC BARCELONA

BarcelonaL’empresari i vicepresident del Barça, Carles Vilarrubí, apareix en una nova informació relativa als 'papers de Panamà', segons ha avançat El Confidencial. L'empresari català no tindria diners a Panamà, però hauria participat en la venda de les Caves Montesquius l'any 1997 a la família Ruiz Mateos, operació feta utilitzant una societat pantalla a les Bahames anomenada Mayfield International.

Villarrubí va ser apoderat per Mayfield International per vendre accions de l'empresa Coll de Juny, elaboradora dels caves, en condició de directiu de Trébol Condal, un hòlding inversor propietat de l'empresari Manuel Prado y Colón de Carvajal, societat que tenia part de les accions de Coll de Juny. El paper de Vilarrubí en l’operació, doncs, era com a directiu de Trébol Condal i no a títol particular.

En aquesta societat pantalla també hi havia Juan José Folchi, conegut per ser l’advocat de Javier de la Rosa. Folchi era el propietari del 51% de les Caves Montesquius, a través de la societat General Investment SA. El 1991 Folchi va liderar una operació per reflotar Caves Montequius amb una ampliació de capital: Trébol Condal va entrar-hi amb el 6% de les accions, per les quals va pagar 13 milions de pessetes, també a través de Mayfield International. Es va nomenar president l’exconseller Josep Miró i Ardèvol i es va anunciar un pla d’inversió. Però Folchi es va veure obligat a vendre's les caves, en no poder fer front a la competència de Freixenet i Codorniu i tenir problemes en altres empreses.

El 1997, l'empresa dels Ruiz Mateos, Nueva Rumasa, va comprar Coll de Juny per uns tres milions de pessetes. Vilarrubí va ser apoderat per Mayfield per tancar aquesta operació i vendre el paquet d'accions de Trébol Condal.

Vilarrubí també apareix vinculat a una altra societat a les Bahames, Greenland Finance Inc., que va construir una promoció d'habitatges a Esplugues i posteriorment va ser venuda al grup d'empreses d'Enric Reyna, que durant molts anys va ser president de l'Associació de Promotors de Barcelona i va presidir el Barça breument.

stats