EGIPTE
Especials 19/06/2012

Tahrir es torna a omplir contra la junta militar

Milers de persones inunden des de primera hora de la tarda de dimarts la plaça en protesta per les limitacions democràtiques imposades per l'exèrcit

Agències
1 min

El CaireMilers de manifestants favorables a la democràcia a Egipte tornen a omplir aquest dimarts la plaça Tahrir del Caire. Tant seguidors dels Germans Musulmans com revolucionaris protesten per la reforma de la declaració constitucional promulgada per la junta militar. Amb aquesta reforma, la junta recupera el poder legislatiu, i s'atorga la capacitat de nomenar el ministre de Defensa i dret a veto en qüestions de seguretat nacional i en el procés de redacció de la Constitució. Representants dels Germans Musulmans, els autoproclamats guanyadors de les eleccions, s'han mostrat contraris a la reforma, que consideren com un “cop d'estat”, i han donat suport a les protestes de Tahrir. Les forces de l'ordre impedeixen des del matí de dimarts l'accés tant dels manifestants com dels diputats al Parlament.

Xafik s'atribueix un 51,5% dels vots

Poc després de les eleccions els Germans Musulmans es van declarar guanyadors dels comicis tot i que els resultats oficials no es faran públics fins diumenge. Aquest dimarts, el portaveu de l'ex primer ministre de Mubàrak i contrincant dels Germans Musulmans, Ahmed Xafik, ha contraatacat atribuint-se també la victòria. Segons els números del partit, Xafik hauria obtingut un 51,5% del sufragi, un avantatge de mig milió de vots.

stats