Consorci Barcelona Zona Franca
Especials 19/09/2022

La tercera edició del BNEW busca definir el full de ruta de la nova economia

La cita, del 3 al 6 d’octubre, reunirà 600 ‘speakers’ que oferiran fins a 180 hores de contingut, hi participaran 400 empreses i s’hi preveuen més de 12.000 assistents de més de 100 països

Redacció
4 min
EL delegat especial de l'Estat al CZFB, Pere Navarro, la ministra Nadia Calviño i Blanca Sorigué, directora general del CZFB i del BNEW, en l’edició de l’any passat

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) , com a entitat catalitzadora de l’avenç cap a la nova economia, impulsa per tercer any consecutiu el Barcelona New Economy Week (BNEW), del 3 al 6 d’octubre. El BNEW 2022 se celebrarà a l’edifici DFactory, situat a la Zona Franca, que acollirà els actors més rellevants de la indústria i l'economia 4.0 amb un format híbrid, tant presencial com online. En aquesta edició es tractaran set temàtiques clau per la nova economia: Digital Industry, Real Estate, Mobility, Talent, Sustainability, Invest i Experience.

El delegat especial de l’Estat en el CZFB, Pere Navarro, assegura que “Barcelona es convertirà un cop més en l’epicentre de la presa de decisions al voltant de la nova economia”. El delegat destaca “la fórmula d’èxit del BNEW ajuda a empreses consolidades, start-ups, emprenedors i el teixit productiu a connectar entre si per avançar i impulsar projectes d’impacte social i econòmic”.

Durant els quatre dies, el BNEW reunirà 600 speakers que oferiran fins a 180 hores de contingut distribuïdes en 130 panells, sessions i debats. Aquest esdeveniment internacional comptarà, a més, amb 400 empreses participants i amb una previsió de més de 12.000 assistents de més de 100 països. Per poder inscriure’s, el BNEW disposa d’una pàgina web amb informació de l’esdeveniment, mentre que en els perfils de Twitter i LinkedIn es van donant a conèixer els diferents speakers i empreses participants.

La ubicació aquest any serà especial. El DFactory Barcelona és un modern edifici de 17.000 metres quadrats situat al polígon industrial de la Zona Franca que busca potenciar el desenvolupament de tecnologies emergents com la impressió 3D, la robòtica, la ciberseguretat, el blockchain o la intel·ligència artificial (AI). Compta amb espais oberts, diàfans i digitals, que afavoreixen la creació de sinergies i innovació oberta. Així mateix, Dfactory disposa de la certificació Leed Gold en edificació sostenible i eficient, alineat amb l’Agenda 2030. 

Una vertical per cada pilar de la nova economia

A causa del caràcter presencial d’aquesta edició, una de les verticals que més destaca serà BNEW Experience, on el BNEW donarà a conèixer l’àmplia oferta d’oci i cultura de Barcelona. Podrem trobar des d’exposicions d’escultura, pintura o moda fins a esdeveniments culinaris, amb tast de vins, xocolata o un showcooking; així com experiències tecnològiques i immersives. D’altra banda, gràcies a la plataforma digital d’última generació de BNEW, les diferents activitats es podran seguir des de qualsevol part del món, tant en directe com en diferit. Així mateix, cal destacar que, mitjançant intel·ligència artificial, la plataforma permetrà gaudir dels avantatges d’un networking de qualitat, aportant a cada participant propostes de persones amb interessos comuns.

Enguany una altra de les novetats serà el BNEW Invest, on s’abordaran les noves tendències d’inversió a Europa, Amèrica Llatina, els Estats Units, Àfrica i Mitjà Orient. Es realitzarà un estudi sobre els riscos i les oportunitats de l’economia actual, a nivell macro i microeconòmic. 

Respecte a BNEW Digital Industry, es tractaran aspectes relacionats amb les possibilitats que ofereix el món digital, com el metavers en el model de fabricació intel·ligent, les possibilitats de materials intel·ligents en la construcció de l’economia del futur o la ciberseguretat en la indústria, entre d’altres. Es tracta d’una de les verticals més rellevants respecte a la transformació socioeconòmica actual i l’adaptació de les noves formes de vida, en sintonia amb la tecnologia. Pel seu costat, el BNEW Real Estate suposarà una trobada important per aquells assistents interessats en el sector immobiliari, ja que es tractaran temes com la gestió urbanística, l’arquitectura sostenible o les smart cities.

Una xerrada sobre mobilitat en l'edició del 2021

A la vertical BNEW Mobility el sector privat i públic es reuneixen per exposar una sèrie de solucions i propostes en matèria de mobilitat adaptant-se a les futures smart cities, tractant temes com la mobilitat elèctrica i sostenible. Seguint amb el compromís del CZFB amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), fixats en l’Agenda 2030 per les Nacions Unides, també es comptarà amb BNEW Sustainability. Empreses privades i institucions públiques hi plantejaran solucions i propostes que s’adaptin a les smart cities, a més d’accions destinades a sectors clau, com a l’alimentació o la moda. 

A BNEW Talent es tractaran les noves necessitats formatives derivades dels canvis que planteja la nova economia i la indústria 4.0, exposant temes relacionats amb els nous rols en el lloc de feina i l’adaptació dels nous talents.

Aquesta edició acollirà també el testimoni de diversos inspirational speakers, que aportaran els seus coneixements i experiències sobre les principals tendències del sector. Així mateix, un any més es lliuraran els premis Millor Innovació BNEW, dins del StartUp Innovation Hub, que reconeixen la feina de les start-ups més disruptives en cadascun dels sectors presents a la trobada.

Blanca Sorigué, directora general del CZFB i de BNEW, afirma: “Els últims anys, les empreses i la societat han afrontat diversos reptes, com la pandèmia de la Covid, que han impulsat la digitalització i han transformat la indústria de la nova economia". I continua: “Al BNEW tenim l’objectiu d’agrupar, debatre i consolidar les tendències i els projectes de futur que canviaran la forma com pensem, ens relacionem, vivim i treballem”. 

stats