Llopart: vins, gastronomia i cultura entre vinyes al cor del Penedès
Sota el lema 'Llopart fa estiu', el celler català obre les portes amb propostes que mariden gastronomia, natura i cultura vinícola
Les vinyes de muntanya de Llopart, tenyides de la llum de l'estiu i bressolades per la frescor de la marinada, es preparen per acollir una temporada plena d'experiències úniques. Aquest celler històric, amb una tradició de 27 generacions, s'arrela al cor del Penedès des de fa més de 600 anys. Enguany, amb el lema 'Llopart fa estiu', el celler obre les portes amb propostes que mariden gastronomia, natura i cultura vinícola.
El vi fa estiu, 'Llopart fa estiu'
Tastos i esmorzars amb història
Durant tot l'estiu, Llopart ofereix un ventall d'activitats per connectar amb la terra i el vi: caminades entre vinyes amb aperitiu, visites privades a l'Enoteca Familiar per descobrir-hi els tresors més antics del celler, tastos frescos a la cava i esmorzars a la masia on tot va començar, l'any 1385. Al llarg d'aquests mesos, hi haurà propostes per a tots els gustos, sempre amb el paisatge i la tradició com a protagonistes.
Una passejada sensorial per la finca, copa en mà
Al setembre, amb l'aroma dolça del raïm veremat perfumant l'aire, el celler acollirà una nova proposta de la mà de les companyes de Caram Caram!: una passejada enogastronòmica per la finca de Can Llopart. Una experiència sensorial entre vinyes que combina tastos dels millors escumosos amb petites delícies de proximitat. Cada parada serà una harmonia entre paisatge, cultura i sabor, una manera deliciosa de celebrar que Catalunya ha estat declarada Regió Mundial de la Gastronomia 2025.
Una copa de Rosé Brut amb préssec d'Ordal, fa estiu
O de Vi·brant, amb les seves bombolles delicades i l'ampolla desenfadada; o de l'Integral, amb la seva frescor i aromes de fruita de pinyol, o de Leopardi, per brindar fent un homenatge al primer avantpassat de la família que ja feia vi al segle XIV. Aprofiteu els mercats dels caps de setmana de juliol i agost per tastar els préssecs d'Ordal: collits a mà per pagesos locals, madurats a l'arbre i plens d'aroma. Talleu-ne un i poseu-lo dins la copa: un maridatge fresquíssim, efímer i deliciós.