Skeleton

Ander Mirambell es classifica per als Jocs Olímpics d'Hivern

El català ha obtingut el bitllet durant la prova de 'skeleton' disputada a Saint Moritz

Ander Mirambell va certificar el bitllet per disputar els Jocs Olímpics d’Hivern de Pyeongchang amb un 19è lloc (2:17.70) a la cita de la Copa del Món disputada a Saint-Moritz (Suïssa), la pista més llarga del món.

El català se centrarà des d’ara en la preparació olímpica, motiu pel qual renunciarà a participar en la cursa de Königsee, prevista per a la setmana que ve. Mirambell va aconseguir la tercera plaça dels vuit països que aportaran un esportista als Jocs Olímpics després de superar Austràlia en la classificació. El pilot ocupa la 20a plaça a la general de la Copa del Món i la 29a del rànquing IBSF amb 472 punts. Per celebrar la classificació, Mirambell va rebre a la meta una pancarta feta pels seus familiars i amics. “M’ha emocionat tant, que no sabia ni desplegar-la. Des d’aquí agraeixo a totes les persones que han col·laborat en la seva realització. Encara no em crec que anem als tercers Jocs Olímpics. Necessitaré una mica de temps per assimilar-ho”, va dir.

Tres catalans a Pyeongchang

Mirambell s’uneix a Queralt Castellet ( snowboard ) i Quim Salarich (esquí alpí) com a representants catalans a Pyeongchang. “La valoració del resultat és excel·lent. Hem tornat a quedar per davant de països com Suïssa, Àustria i el Canadà, que compten amb uns mitjans molt superiors”, va opinar.