MUNDIAL 2014
Esports 12/07/2014

Holanda fa més grossa la ferida brasilera i acaba tercera (0-3)

Dos gols en els primers 12 minuts han decidit el partit pel tercer lloc a Brasília

Toni Padilla
Daley Blind celebra el segon gol d'Holanda davant la desesperació dels jugadors brasilers

BarcelonaEl somni brasiler ha acabat en malson. Després de patir la pitjor derrota de la seva història contra Alemanya a les semifinals, el Brasil ha perdut també el partit pel tercer lloc, deixant el seu Mundial entre xiulets i dubtes sobre el futur 'un tècnic, Scolari, incapaç de fer autocrítica. Per a la selecció holandesa, el triomf recompensa la feina d'un tècnic, Louis Van Gaal, que abandona aquest càrrec ja que s'ha compromès amb el Manchester United.

Després de perdre per 1-7 amb els alemanys, s'esperava una selecció brasilera amb orgull. Abans del partit de fet, Neymar ha sortit a la gespa per fer costat als seus companys, rebent l'escalfor del públic de Brasilia. Però ja als dos minuts de joc, Robben s'ha escapat de la defensa local rebent una falta clara de Thiago Silva. El col·legiat del partit ha xiulat penal, però ha perdonat la vermella al defensa del PSG. Van Persie no ha perdonat i Holanda, que havia perdut per lesió Sneijder durant l'escalfament, ja manava als dos minuts. Per al Brasil l'inici de partit ha estat un autèntic malson, ja que als 12 minuts una jugada ha acabat ambla centrada de De Guzman que David Luiz, de forma incomprensible, ha regalat a Daley Blind per fer el 0-2.

A la segona part, Fernandinho ha entrat per Luiz Gustavo i Hernanes per Paulinho amb la missió d'intimidar els holandesos. Amb un joc violent sobre Robben, el Brasil ha equilibrat el partit, però Ramires ha desaprofitat l'única ocasió local i tampoc s'ha xiulat penal de Blind sobre Oscar en una acció en que s'ha lesionat l'holandès. En el darrer minut, Wijnaldum ha fet el 0-3, provocant les queixes de l'afició local.

El Brasil ha acabat xiulat, amb dubtes sobre si Scolari seguirà, veient com les medalles acabaven al coll dels holandesos.