GIRO D'ITÀLIA
Esports 17/05/2013

Mark Cavendish demostra ser el millor esprintador amb un quart triomf al Giro

El britànic guanya la llarga tretzena etapa de la gran volta italiana (més de 250 km) sense llançador i supera les cotes dels últims quilòmetres

Albert Rabadan
1 min
Mark Cavendish, celebrant un nou triomf d'etapa

BarcelonaMark Cavendish ja suma quatre victòries d'etapa en aquest Giro d'Itàlia després de l'aconseguida aquest divendres a Cherasco. El ciclista de l'equip Omega Pharma, a més, aquest cop ha guanyat sense llançador (Steegmans havia cedit per la duresa dels últims quilòmetres) i en l'etapa més llarga de l'edició.

Pablo Lastras (Movistar), Nicola Boem (Bardiani-CSF) i Lars Ytting Bak (Lotto-Belisol) han estat els tres ciclistes de l'escapada del dia que s'han mantingut en la successió final de cotes, amb alguna de puntuable, que havien de posar les coses difícils als esprintadors. Malgrat els atacs finals, l'equip del vencedor ha sabut controlar la cursa.

En l'últim quilòmetre, els equips Orica-GreenEdge i Cannondale eren els més ben col·locats per preparar l'arribada, però Cavendish ha sorprès saltant a més de 300 metres de l'arribada. Ha trencat els esquemes i tan sols el jove Giacomo Nizzolo ha estat al nivell de la seva progressió.

L'etapa

1r Mark Cavendish (OmegaPharma-Quick Step)

2n Giacomo Nizzolo (RadioShack) m.t.

3r Luka Mezgec (Argos-Shimano) m.t.

4t Brett Lancaster (Orica-GreenEdge) m.t.

5è Elia Viviani (Cannondale) m.t.

stats