FUTBOL

La Comissió Antiviolència sol·licita als clubs que entreguin els llibres de registre d'aficionats

A més, declara el proper Rayo Vallecano-Espanyol com partit d'alt risc

La Comissió Antiviolència ha sol·licitat a tots els clubs de Primera i Segona Divisió en el termini màxim de deu dies remetin els seus respectius Llibres de Registre d'Aficionats. Aquest és un dels assumptes tractats per la Comissió, reunida aquest dijous a Madrid, que ha declarat "d'alt risc" els partits Rayo Vallecano-Espanyol, corresponent a la 17a jornada de lliga de Primera Divisió, i el Mirandés-Saragossa, de la 19a jornada Segona.

La Comissió ha destacat que la LFP ha entregat tota la informació per acreditar les denúncies traslladades en l'anterior reunió en relació amb els càntics ofensius i insultants escoltats en cinc partits de la 14a jornada de Primera Divisió. Així també, ha aportat la documentació en relació a una nova denúncia en aquest sentit produïda en el partit Osasuna-Valladolid, corresponent a la 17a jornada de Lliga de Segona Divisió.

D'altra banda, la Comissió afirma que ha rebut la informació completa en relació amb la investigació de la traçabilitat de les entrades del partit Atlètic de Madrid-Deportivo, jugat el passat 30 de novembre, per al seu estudi i, si escau, realitzar les propostes de sanció que corresponguin. S'aporten dades rellevants sobre la venda i enviament de les mateixes. Igualment, la Comissió ha rebut del Reial Madrid, a fi de tramitar les respectives propostes de sanció, les dades d'identificació de diversos socis als quals el club va expulsar després de proferir insults molt greus en el partit Reial Madrid-Celta, jugat el passat 6 de desembre. A més, el club blanc ha remès còpia de tota la documentació que va enviar als 1.500 seguidors de la Grada Jove, on se'ls informava de les conductes i actituds prohibides.

La Comissió Antiviolència ha anunciat, a més, que enviarà un escrit al Celta recordant-li que, les sancions proposades a aquells aficionats per introduir begudes alcohòliques al camp, estan tipificades en la Llei i en cap cas procedeixen mesures de gràcia, tal com han fet públic els responsables del club a través dels mitjans de comunicació.

Finalment, la Comissió, després de conèixer pels mitjans de comunicació que el CE Sabadell ha expulsat a dos socis per salutacions nazis al partit Sabadell-Leganés, jugat el passat 14 de desembre, va sol·licitar al club que aporti a aquesta Comissió tant la identificació d'aquests socis com les proves que l'han portat a prendre aquesta decisió , per obrir els procediments sancionadors pertinents.