LIGA ENDESA
Esports 13/12/2014

La Penya suma el seu vuitè triomf a la pròrroga a Sant Sebastià (63-66)

L'equip de Salva Maldonado gairebé perd un partit que tenia controlat

BarcelonaVuitè triomf en 11 jornades de la Penya. L'equip de Salva Maldonado s'ha imposat a la pista del Gipuzkoa Basket a la pròrroga en un partit en que l'equip verd-i-negre no ha atacat tant bé contra un rival que volia celebrar el seu partit 250 a l'ACB amb un triomf. L'equip badaloní, però, ha aconseguit tornar a guanyar fora de casa i ha firmat el millor inici de temporada de fa anys. I això que, en un final de partit boig, s'ha deixat empatar amb dos triples en els darrers segons quan el triomf semblava al sac.

La Penya ha sortit molt connectada, amb Ventura agressiu en el rebot ofensiu i una defensa forta que ha permès anar guanyant després del primer quart (14-20). Al segon, Mallet i Suton han liderat l'equip badaloní, que ha arribat a guanyar de 15 punts (16-22 al segon quart).

A la segona part, l'equip basc ha començat amb un parcial de 6-0, amb un triple i un 2+1 que l'han posat a 5 punts. Però tot seguit, els nervis s'han apoderat de l'equip de Jaume Ponsarnau, desencertat en el tir. La Penya, però, tampoc ha atacat gaire bé, amb Miralles fent un gran tap i Kirksay liderant l'atac. Les errades en el tir han marcat un partit cada cop amb menys punt. Hannah ha perdut la capacitat de liderar el joc i els dos equips s'han quedat aturats en una anotació baixa al darrer quart.

L'equip de Jaume Ponsarnau però, de mica en mica ha aconseguit un parcial de 10-0 contra una Penya que ha encadenat 8 minuts sense anotar. Savané ha sumat dos punts (48-55), i ha permès agafar aire a un equip amb poc encert en el tir (25% en triples i 44% en tirs de dos), però de mica en mica els bascos s'han anat acostant de forma perillosa (53-55) gràcies a un Douglas imponent en el joc interior. La Penya ha acabat reaccionat i se n'ha anat de 7 punts, però s'ha adormit i el Gipuzkoa, amb un darrer minut sorprenent, ha aconseguit aixecar el resultat i ha aconseguit empatar amb dos triples i les errades en el tir de Suton (60-60).

A la pròrroga, els nervis han tornat a presidir el joc, però l'equip de Salva Maldonado ha acabat enduent-se un mal partit dels dos equips (63-66).