Esports 05/04/2016

Els clubs acorden la proposta de l'Eurolliga, però no descarten la FIBA

L'Assemblea de l'ACB ha aprovat que del primer al setè vagin a l'Eurolliga o l'Eurocup i que a partir del vuitè puguin anar a la Champions League

Roger Requena
1 min
L'Assemblea dels clubs de l'ACB celebrada a Barcelona dilluns

BarcelonaLa Lliga Endesa viurà canvis significatius pel que fa a la classificació a partir de la propera temporada. Segons ha aprovat l'Assemblea de l'ACB, on hi ha representats els 18 clubs de la Lliga, s'ha acceptat la proposta de competicions internacionals de l'Eurolliga, encara que admetrà la lliure participació de clubs espanyols a la Champions League que posarà en marxa a partir del curs vinent, de forma paral·lela, la FIBA. L'acord s'ha fixat per un mínim de quatre anys, fins a la temporada 2019-20, de manera que l'ACB seguirà tenint presència a les dues competicions europees.

L'aprovació de les noves normes va tenir el consens de 14 dels 18 equips de l'ACB. Joventut, Estudiantes i Bilbao es van abstenir, i només el Múrcia no va votar. En l'acord establert s'especifica que "se substitueix la fase prèvia de l'Eurolliga per un acord d'accés directe del millor club classificat esportivament en la competició sense llicència A". Aquesta quarta plaça s'aplicarà a partir del curs 2017-18 i se sumarà a les dels tres equips que ja tenen garantida la seva presència en la competició: Barça, Madrid i Laboral Kutxa.

En el comunicat que va fer públic la Lliga Endesa també s'explica que hi haurà "tres places d'accés directe a l'Eurocup per als següents clubs més ben classificats". En cas que el curs vinent només hi hagués tres classificats per a l'Eurolliga, l'ACB tindria quatre places per a l'Eurocup.

L'Assemblea també va aprovar admetre la lliure participació d'altres clubs espanyols a la Lliga internacional que organitzarà la FIBA i que rebrà el nom de Champions League.

stats