Ciclisme
Esports 22/10/2012

La USADA celebra que la UCI hagi pres "la decisió correcta i creïble" amb Lance Armstrong

L'Agència Antidopatge dels Estats Units no creu que amb aquesta decisió es netegi el ciclisme però pensa que suposa un pas endavant per destapar un passat fosc

Ara
1 min
Comunicat de la USADA sobre la sanció de la UCI a Armstrong

BarcelonaL'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA) s'alegra que la Unió Ciclista Internacional (UCI) hagi canviat d'opinió després de mostrar-se sempre contrària a les seves investigacions sobre el dopatge de Lance Armstrong i l'equip US Postal i li hagi retirat els set Tours de França i l'hagi sancionat de per vida. La USADA celebra que la UCI hagi pres "la decisió correcta" en el cas del corredor de Texas. "La USADA s'alegra que la UCI finalment hagi fet marxa enrere en aquest assumpte i hagi pres la decisió creïble que ha pres", ha afirmat en un comunicat a la seva web.

"Aquesta determinació de defensar la decisió de la USADA en el cas de l'US Postal no neteja el ciclisme ni assegura que l'esport s'hagi mogut més enllà dels obstacles que han permès l'aflorament d'aquesta era de dopatge amb EPO i transfusions de sang –continua el text–. Perquè el ciclisme es mogui cap endavant i el món sàpiga realment què va passar, és essencial establir una comissió independent i efectiva de veritat i reconciliació, perquè aquest esport pugui alliberar-se del seu passat. Hi ha molts detalls de dopatge que encara es mantenen amagats, molts més doctors que dopen, i directors d'equips corruptes, i l''omertà' encara no s'ha trencat del tot".

El comunicat de la USADA afirma que el fet que aquest dilluns sigui "un dia històric per a l'esport net" no significa que l'esport net estigui "garantit demà". L'agència nord-americana insisteix en la necessitat de mantenir les investigacions per aconseguir l'autèntica reforma i donar al ciclisme "esperança de trencar amb el passat".

stats