Barça
Esports 03/03/2022

Aitor Egurrola s'acomiada del Barça a contracor: "M'hauria agradat poder decidir jo la meva retirada"

El porter i capità de l'equip d'hoquei patins blaugrana diu adeu a 24 temporades al primer equip i amb 77 títols a la butxaca

4 min
Aitor Egurrolla en el seu comiat

BarcelonaUna nova samarreta està preparada per ser penjada del Palau Blaugrana. Aitor Egurrola, estrella i emblema del Barça d'hoquei patins, diu adeu al club de la seva vida com l'esportista més llorejat del club (77 títols) en 122 anys d'història. Amb un Auditori 1899 ple a vessar, el capità ha rebut l'escalf i el reconeixement per la seva excepcional i històrica carrera sobre els patins. Durant més d'un minut, Egurrola ha notat el caliu amb una ovació que ha posat dempeus tota la sala i ha emocionat tant el president blaugrana Joan Laporta, que l'ha acompanyat en el comiat, com el mateix protagonista.

La història de l'Aitor a Can Barça té un final agredolç. Iniciant-se al Castelldefels i passant per la base de l’Horta, un juvenil Egurrola va arribar al club blaugrana l’estiu del 1995. Va debutar amb el primer equip amb 18 anys, el 31 d'octubre del 1998, i des de llavors la seva figura ha esdevingut clau per entendre l'equip que més títols ha aixecat. Ara, l'esportista amb més trofeus del Barça diu adeu. "He pogut pertànyer al club que porto al cor", ha confessat el Pulpo.

Aitor Egurrola durant el seu comiat

Després de 27 temporades, i 24 al primer equip, Egurrola se'n va del club de la seva vida, tot i que no per decisió pròpia. "La realitat és que la meva intenció i voluntat era continuar un any més. Malauradament per a mi, el Barça em va comunicar que havien decidit no renovar-me el contracte. És per això, i atès que sempre he tingut claríssim que em volia retirar al Barça, que vam acordar anunciar la meva retirada. Al final de curs penjaré els patins", ha admès. "Tinc una edat, 41 anys, i soc conscient que aquest moment podia arribar. Per això, potser, he gaudit d'aquests últims anys com ho he fet, perquè pensava que podrien ser els últims", ha volgut afegir amb certa resignació.

Adeu agredolç per a un mite

Amb un paper doblegat i ple de notes, l'encara capità ha volgut dedicar unes paraules a tots els que l'han acompanyat en aquest camí tan llarg. "Estic nerviós i orgullós. Agreixo al club i als treballadors que hagin fet possible aquest homenatge. Impressiona bastant", ha dit, i ha mirat cap als 77 trofeus que l'acompanyaven a l'escenari. "Mai els havia vist així, junts, i impressiona", ha reconegut el mític porter culer amb els ulls plorosos.

Família, companys d'equip, staff i gent del club. Ningú s'ha volgut perdre l'adeu d'un home rècord. "L'Aitor és el recordman d'aquest Palau. Són molts anys de feina de tot l'equip, i ell representa diferents generacions. S'ha fet un treball molt bo des de la secció [d'hoquei patins]", ha reconegut Gonzalo Pérez de Vargas a l'ARA. "L'Aitor representa el lema del Barça de Més que un club. Està clar que el futbol és el motor de l'entitat, però al Palau i al Johan Cruyff hi ha altres equips que fan encara més gran aquest club. Tenint una figura i un referent com l'Aitor, que dirà adeu després de tants anys i d'haver donat tantíssim, crec que és normal que molta gent del club sigui avui aquí. Ell és una persona important, sempre ho ha sigut i sempre ho serà", ha afegit.

"Dedicar-se tota la vida al Barça és un sentiment únic. Dedicar-se tota la vida al Barça, com a culer que és... És un honor tenir esportistes com ell. Per a nosaltres és un exemple", ha dit Xavi Hernández, entrenador del primer equip masculí. "És una llegenda viva, un exemple per a tots de professionalisme, de qualitat humana, de lideratge i de compromís. Forma part de l'ADN Barça", ha afegit l'egarenc.

"Marxa un esperit fonamental per a tots, que ens indueix sempre a ser competitius, a entrenar-nos bé, a ser millors cada dia", ha reconegut Edu Castro, entrenador de l'equip d'hoquei, a l'ARA. "Tot el que s'ha dit de l'Aitor és poc i significa molt. Aquest acte ha dit molt de qui és el Pulpo. Amb el seu adeu deixa la porteria molt gran. No només és la seva qualitat esportiva, sinó també la humana. És la feina que fa més enllà de ser capità, és l'ajuda constant a tots els que formen part de l'equip, inclòs tàcticament. És un luxe estar amb ell. Espero que trigui molt a acabar-se la temporada per poder seguir gaudint d'ell", ha reconegut el míster. "Diuen que l'ànima pesa 36 grams. Doncs mesura gairebé dos metres i porta guardes d'hoquei", ha afegit.

Joan Laporta i Aitor Egurrola en el comiat del porter com a blaugrana

El president, Joan Laporta, a més d'anunciar que la samarreta de l'Aitor es penjarà a la part més alta del Palau Blaugrana, ha reconegut que l'adeu del porter ha sigut una decisió presa des dels despatxos. Malgrat tot, ha volgut fer valdre l'emblema que és Egurrola: "Impressiona veure l'Aitor, que és una llegenda viva del club. És molt emocionant. És un exemple per a tots nosaltres: un home exemplar i una de les persones que fa que aquest club sigui més que un club. Al Barça necessitem persones com tu. Sempre tindràs un lloc aquí", ha reconegut. El capità culer ha confirmat que tenia les portes obertes del club: "De moment tinc feina a la meva empresa i, si en algun moment s'ha de plantejar alguna cosa, ja en parlarem".

El nom d'Aitor Egurrola anirà lligat per sempre a les pàgines d'història del Barça: 77 títols l'avalen com l'esportista blaugrana més llorejat, i la xifra encara pot ser més desorbitada. Si l'equip aconsegueix enguany proclamar-se campió de Lliga (va primer i amb molt marge), endur-se la Copa del Rei i conquerir la Golden Cup (la nova Champions), el capità culer acabarà sumant una vuitantena de títols.

stats