Esports 10/05/2019

Albert Pujols assoleix una fita històrica però no en tindrà el record més preuat

El jugador dominicà és tot just el tercer batedor de la història de la MLB en arribar a 2.000 RBI

Miquel Bernis
3 min
Albert Pujols connectant una pilota que ja no veurà mai més / Rick Osentoski-USA TODAY Sports

BarcelonaTé un nom més català que la majoria de nosaltres, però Albert Pujols és una de les grans estrelles de la història del beisbol dominicà. Aquest veterà jugador de 39 anys va assolir ahir una fita que fins ara només dos batedors havien assolit en tota la història de les grans lligues americanes: sumar 2.000 RBI. En beisbol es compta un RBI (run batted in o carrera impulsada) cada cop que un batedor, gràcies a la seva acció amb el bat, aconsegueix que el seu equip sumi una carrera, bé sigui entrant ell o fent entrar algun dels jugadors que ocupaven les bases en aquell moment.

Fins ara només dos jugadors: Hank Aaron (2.297) i Alex Rodríguez (2.086) havien aconseguit tal fita, tot i que, segons com es compti, el jugador més famós de la història, Babe Ruth, també entraria en aquesta categoria, ja que oficialment els RBI es van començar a comptar el 1920, quan Babe Ruth ja havia començat la seva carrera.

La fita la va assolir durant la tercera entrada del partit que ahir el seu actual equip, Los Angeles Angels, jugava a Detroit. Pujols va connectar una pilota que va acabar a les grades, on un espectador la va caçar després de saltar algunes files i ajupir-se entre les cadires buides, avançant-se a altres competidors. Així comença la curiosa segona part de la història.

Com sol ser habitual en aquests casos, Albert Pujols va voler tenir la pilota de record, de manera que diferents treballadors tant dels Angels com dels Tigers van acostar-se a l'espectador per negociar algun tracte. Segons diverses fonts li van oferir altres objectes firmats per Pujols, bats signats per la gran estrella Mike Trout, o fins i tot l'oportunitat de fer una trobada amb Pujols, però Eli Hydes, el jove amb el cabell estarrufat que tenia la pilota a les seves mans, no semblava impressionat per les ofertes.

A mig partit un enviat de la cadena FOX es va asseure a parlar amb Hydes, que confessava que quan es va llançar a la caça no sabia que es tractava de la pilota de l'RBI 2.000 de Pujols. Quan el periodista li va preguntar què pensava fer-ne va dir que no ho sabia, que potser li donarà al seu germà, un fan dels Cardinals, l'equip en què Pujols ha passat més anys, o la guardarà pel fill que espera. “Pujols diu que em diu vol veure, i parlar-ne, segons sembla. No ho sé. Jo he vingut aquí a fer una cervesa i a veure un partit”, va dir per antena.

Segons un periodista del Los Angeles Times el noi va marxar de l'estadi amb la pilota, i sense un detall molt important: l'autentificació de la lliga. Des del 2001, en cada partit de la MLB hi ha una persona encarregada exclusivament de certificar que pilotes, bats, bases o qualsevol peça de roba que s'hagi pogut fer servir durant el partit és autèntica. El sistema és senzill, afegir a cada element un adhesiu numerat amb un holograma que certifica que s'ha fet servir realment en un partit. Molts d'aquests objectes després són venuts pels mateixos equips.

En el moment en què Eli Hydes va abandonar l'estadi va perdre tota opció de convertir la seva pilota en un objecte oficial i certificat, però a la xarxa hi ha controvèrsia sobre si això li privaria d'obtenir-ne diners a canvi, en cas que fos la seva intenció. Hi ha qui diu que en podria arribar a obtenir 5.000 o 10.000 dòlars. En tot cas no seria la primera pilota no certificada per la lliga que està a subhasta a la xarxa, la pilota de l'últim home run de la carrera de Barry Bonds es va vendre per més de 375.00 dòlars el 2008, tot i no tenir l'adhesiu.

Acabat el partit Albert Pujols va reconèixer que el seguidor està en el seu dret de quedar-se la pilota, però ha assegurat que no pensa entrar en cap tipus de negociació econòmica amb ell.

stats