BARÇA
Esports 13/12/2016

Alcácer s'estrena com a golejador a l'amistós de Qatar (5-3)

Golejada del Barça amb lesió de Carles Aleñá a la segona part

BarcelonaEl Barça ha fet festa grossa en el seu amistós de Doha (Qatar), derrotant per 5-3 l'Al Alhi de l'Aràbia Saudita en un partit que ha servit, almenys, per veure com Paco Alcácer per fi s'estrenava com a golejador.

El partit, un compromís pendent del club català amb el que ha estat el seu patrocinador principal els últims quatre anys, ha tingut molts gols, però poca tensió competitiva. Ha sortit el Barça gairebé amb tot el seu equip titular, inclòs el seu famós trident, encara que l'MSN només ha estat mitja hora sobre la gespa de l'estadi Al-Gharafa. No han necessitat més.

Als 17 minuts de joc, ja havien marcat els tres. Primer Luis Suárez, qui ha fregat lleugerament amb l'esquena un centre de Messi que ha acabat en gol, després el mateix Messi, que ha afusellat Mosailem per finalitzar una jugada que ha començat amb un robatori de Neymar. I, a continuació, el brasiler, que ja havia avisat amb un tret al pal i que ha tingut el premi del gol en rematar una assistència de Rafinha. 3-0.

Els tres 'cracks' blaugranes han estat substituïts poc després. El Barça, ja amb tota la feina feta, ha tret el peu de l'accelerador, i l'Al Alhi s'ha anat deixant anar a poc a poc fins a amenaçar la porteria defensada per Cillessen.

El perill local en el primer acte l'ha portat gairebé sempre Al-Moasher, l'home més incisiu del conjunt qatarià, encara que Al-Jassim, en una vaselina que ha repel·lit Cillessen, i Al-Soma, que ha creuat massa la pilota després de plantar-se sol davant el porter blaugrana, també han rondat el gol.

També Alcácer, a qui Mosailem li ha tret amb la puntera un remat forçat. El davanter valencià hauria d'esperar a la represa per estrenar el seu compte com a blaugrana, encara que fos en un partit no oficial.

La segona meitat ha començat amb un penal inexistent de Masip que s'ha encarregat de transformar, a l'estil 'Panenka', Abdulrahman, considerat un dels futbolistes més talentosos de l'Àsia i que, malgrat jugar a la Lliga dels Emirats Àrabs, avui ha viatjat a Qatar, com a 'estrella convidada', per jugar contra el Barcelona.

Alcácer, que ha rematat de cap un centre de Rakitic, i Rafinha, en una gran jugada personal, han posat l'1-5 abans de l'hora de joc i, com ha passat en la primera meitat, el Barça s'ha deixat anar entre tant canvi, la intranscendència del xoc i l'avantatge del marcador.

De nou ho ha aprofitat l'Al Alhi per acontentar el seu públic amb diverses arribades per la banda esquerra i gols gairebé consecutius d'Asiri que situaven el partit en un interessant 3-5 a falta de 20 minuts per al final.

Aleñá, lesionat

Els catalans han pres de nou el control perquè la remuntada local no anés a més i aquí ha acabat tot. El Barcelona, això sí, ha hagut de jugar els últims deu minuts amb un home menys per la lesió d'Aleñá, que s'ha fet mal sol en rematar una pilota.