CICLISME
Esports 23/04/2017

Alejandro Valverde guanya la Lieja-Bastogne-Lieja i se situa a un pas d'Eddy Merckx

El murcià s'emociona recordant l'italià Michele Scarponi i anuncia que donarà el premi econòmic a la família del ciclista atropellat aquest dissabte

Ara
1 min
Alejandro Valverde a la Lieja-Bastogne-Lieja

BarcelonaEl ciclista murcià Alejandro Valverde ha eixamplat encara més la seva llegenda aconseguint la quarta victòria a la Lieja-Bastogne-Lieja i emocionant-se a l'hora de recordar la figura de Michele Scarponi, el campió del Giro del 2011 mort aquest dissabte per un atropellament. L'espanyol ha anunciat que els diners del premi aniran destinats a la família del ciclista italià.

Valverde ha estat el més ràpid després d'uns poderosos últims 400 m que li han permès deixar enrere l'irlandès Dan Martin i el polonès Michal Kwiatkowski. El temps del murcià en els 258 km de la cursa ha estat de 6 h, 24 min i 27 s. Enguany ja havia guanyat la Fletxa Valona, una prova que ha aconseguit fins a cinc vegades durant la seva dilatada trajectòria, i també es va endur la Volta a Catalunya.

Amb aquest triomf en una nova clàssica, Valverde en suma nou, només un per darrere del llegendari Eddy Merckx (dos Amstel, tres Fletxa Valona i cinc Lieja-Bastogne-Lieja).

stats