VALLPARADÍS

Les ales d’una nena de quatre anys

Fa unes setmanes, Justice Sikakane va portar la seva filla, la Liliana, una nena de quatre anys, a veure el seu primer partit de la WNBA. La família va assistir a un enfrontament entre les Minnesota Lynx i Los Angeles Sparks. De camí cap al pavelló, la nena va fer una pregunta: “Pare, les noies també juguen a bàsquet? Les posen a la tele?”

Uns minuts després en va obtenir la resposta. “Quan va veure sortir del túnel Maya Moore, Seimone Augustus i la resta de jugadores es va quedar sense paraules. Es va girar, em va mirar i em va dir que eren noies”, relata el pare. Després del partit, el Justice i la Liliana van sortir al carrer, on el pare va fotografiar la nena just al davant de l’enorme mural que mostra Maya Moore amb la seva imatge icònica, la dels braços estesos. La Liliana va tenir clar que de gran volia ser com Maya Moore. El Justice va compartir el moment a través de les xarxes socials i la imatge es va convertir en viral. Les Minnesota Lynx van convidar a un entrenament la Liliana, que va tenir l’oportunitat de conèixer personalment Maya Moore i fer-s’hi totes les fotos que va voler.

Moore va créixer amb una fotografia molt semblant de Michael Jordan a la seva habitació. Una frase acompanyava la imatge del mític jugador dels Bulls: “Cap ocell vola massa alt si vola amb les seves pròpies ales”. Aquella citació es va convertir en una inspiració per a la jove, que passarà a la història com una de les grans jugadores de tots els temps. Quan Moore va néixer, la WNBA encara no existia i va haver de buscar referents masculins per motivar-se. Uns anys després la situació ha evolucionat i les noies ja tenen al seu abast exemples femenins d’èxit. “La nena només té quatre anys i probablement encara no entén què ha viscut, però quan sigui gran en tindrà un record, una llavor dins la imaginació, i això li obre un grapat d’oportunitats per fer el que es proposi en aquesta vida”, resumeix Moore.

Més continguts de