GIRONA FC
Esports 16/08/2019

Àlex Granell: "El cor m’ha dit que havia de continuar al Girona"

El capità del Girona s'ha mostrat content d'haver renovat fins al 2022

Jordi Bofill
3 min
Àlex Granell, capità del Girona

Girona"La meva voluntat sempre ha sigut quedar-me, perquè sento que és un moment que el Girona ho necessita", ha explicat Àlex Granell, content d'haver ampliat el vincle amb el club de la seva vida fins al 2022. El capità blanc-i-vermell ha vist millorat el seu salari i augmentada la clàusula de sortida, que era d'un milió d'euros. "Aquesta és la decisió que he volgut prendre. No podem ser il·lusos, he tingut situacions econòmiques de les quals podria haver sortit més beneficiat, però el que em fa feliç és seguir aquí". L'ambiciós projecte esportiu que ha creat Quique Cárcel per intentar l'assalt a la Primera Divisió, també hi ha influït positivament. "Veure els esforços que s'estan fent i les capacitats del nou cos tècnic, m'ha ajudat a quedar-me. Com també tot el que m'ha transmès la família, que només desitjava el meu bé".

L'amargor pel descens, però, encara li cou a Granell. "Ha sigut l'estiu més complicat de la meva vida. El caramel de continuar a Primera m'ha temptat molt, no ho puc negar. Això m'ha fet dubtar. Però soc dels que pensen que les decisions importants en la vida s'han de prendre des del cor, i el cor m'ha dit que havia de continuar", ha admès el futbolista, que ha rebutjat els interessos del Valladolid i l'Alabès, entre d'altres. "Fa setmanes que tenim propostes sobre la taula, i era un dilema. Ha estat impossible desconnectar de tot això, però he decidit des de la reflexió i la serenitat i no sento que m'estigui equivocant". Aquesta serà la sisena temporada consecutiva de Granell com a blanc-i-vermell. N'hi haurà gaires més? "No es pot dir mai que serà definitiu, però desitjo fer una llarga vida aquí. Per descomptat que el factor d'haver vestit aquesta samarreta des dels cinc anys és determinant i m'estimo el club, però si soc al Girona és perquè em crec el projecte. I vull ser honest, també hi seré fins que el meu rendiment m'ho deixi de permetre".

El factor sentimental no sempre suma, però acaba decantant la balança. "Ser tant d'aquest club també pot restar, perquè mai li voldria cap mal. Però estic en un bon moment, i si hagués marxat no em sentiria tan ple", ha afegit. "Guanyar-te el respecte de la gent és una cosa molt complicada, i crec que me l'he guanyat perquè he sigut responsable i professional. Mai m'hauria pensat ser el capità del Girona i jugar a Montilivi, em sento arrelat a la ciutat i al club". Àlex Granell agafa el testimoni que ha deixat Eloi Amagat, i està disposat a deixar un llegat per a la història. "Esclar que vull que em recordin així, però al final a tots ens valoren pel rendiment, no ens podem enganyar. Fins ara m'han respectat les lesions i he tingut continuïtat, però és complicat: com més temps portes en un lloc, més t'ha vist la gent i més difícil ho tens per sorprendre. Aquest és un repte més, i capitanejaré el Girona en un moment molt important".

Incertesa fins a l'últim dia de mercat

Quique Cárcel, el director esportiu, ha valorat molt positivament l'impacte emocional que suposa la continuïtat d'un dels jugadors més emblemàtics de la plantilla. "Ell ha fet un esforç. A finals de maig vam parlar i sempre m'ha dit que la seva il·lusió era continuar. Ho ha passat malament, no ens enganyarem, perquè s'han hagut de prendre decisions. Ha tingut bones ofertes, i que hagi renovat demostra moltes coses". L'ampliació de contracte és un cop de puny sobre la taula. "Volem tornar a la categoria que no hauríem d'haver perdut mai, i aquesta renovació ensenya que ho volem de veritat. Si l'equip puja i el rendiment és bo, segur que continuarà; però si l'equip no puja i continua jugant tan bé, serà difícil retenir-lo amb nosaltres", ha valorat.

Amb molts fronts oberts, el Girona començarà la Lliga aquest diumenge contra l'Sporting sense tenir la plantilla tancada. "És molt incòmode, cada any ho repetim. Els estius es fan llargs, quan el mercat es tanca a la jornada tres. Aquest estiu ens pot passar el mateix que l'any passat, que no ho tindrem tot garantit fins a l'últim dia", ha continuat, abans de parlar del futur de Cristhian Stuani. "La seva situació no és fàcil i mereix respecte. La voluntat és continuar amb nosaltres, però estem inquiets perquè el seu nom sona massa. El més important, però, és que som a 16 d'agost i no veig que vulgui marxar". Sobre Bounou, no ha canviat res. "Té contracte. Va dir que volia marxar, però no tot és com vols. Ara com ara continuarà, però si arriba alguna oferta...", ha dit, i ha recordat que també "falten peces per arribar". "No diré quins perfils, però tinc clar que vull crear competència al vestidor i que tothom es faci millor".

stats