"Renovació total" per sortir del "desgavell absolut"

Algun reusenc se salta el confinament comarcal per votar Víctor Font a Tarragona

Esther C. Mirall
3 min
Un soci vota a Tarragona.

TarragonaUn grup d'adolescents aprofita un racó amagat entre la vegetació a l'aparcament de l'Anella Mediterrània, al barri tarragoní del Camp Clar, per fer botellón. No és un diumenge tranquil. Hi ha càmeres, micròfons i gent desfilant cap al poliesportiu, punt de votació per als socis del Barça del Tarragonès, el Baix Camp i l'Alt Camp. Fa tot just un mes, uns pocs metres més enllà, el Palau d'Esports va ser seu electoral de les catalanes. El grupet amagat rere els matolls es peta de riure quan un exclama: "Que entenguin d'una vegada que el que mana és Florentino i ens deixin en pau!"

A uns 200 metres d’allí, el soci barcelonista Salvador Solà fa cua per entrar al poliesportiu, assenyala amb el dit el Palau i fa broma: "El 14 de febrer va ser l'entrenament. Als catalans ens agrada votar". El grupet que l'acompanya assenteix quan un dels seus integrants aposta per votar sempre a prop de casa i estalviar-se el viatge a Barcelona. Solà és el número de soci 4.269, és el més antic del de la Penya Casal Barcelonista de Tarragona i, amb aquesta veterania, acusa Bartomeu "d'haver ensorrat el Barça i fer bo Joan Gaspart". Està convençut que Laporta pot fer la remuntada. Surti qui surti, però, "li faré confiança". Un amic seu, el David, hi està d'acord i reivindica la importància de "votar més que mai" en un context que no agrada a ningú per la situació del club i per la pandèmia.

En canvi, el reusenc Francesc Romero i un amic s’han saltat el confinament comarcal per votar Víctor Font. Romero acusa Laporta, amb vincles amb l’expresident del Reus Deportiu, d’haver ensorrat el club local i assegura que a la capital del Baix Camp “això no l'hi perdonarem mai". També reivindica que al Barça li cal "renovació total" i això, diu, només ho pot fer Font. “És l'únic candidat amb cara i ulls i que pot retornar el club al lloc que es mereix", justifica.

La Ginebra té clares les seves preferències

No els aparenta, però Eloi Rodicio té 80 anys. És tan culer que se sap els jugadors del Barça B i ha vingut a votar en família: tots a Laporta. I aprofita per reclamar: "Prou de dir-n'hi Barçagate, això és un Bartomeugate". La seva dona, Paquita Heras, fa cua amb la seva amiga Pilar Tafarell per entrar a votar, també Laporta. Estan "emprenyades" amb la "imatge del Barça". Tot i pintar de negre un futur amb La Masia desfeta, números vermells i un "desgavell absolut", les dues sòcies creuen que Laporta “tornarà el Barça on toca". En una altra capelleta, algú revela que Jordi Carnasa és el president de la Gran Penya Barcelonista de Tarragona i província. Diu que votarà Laporta perquè "vull que el Barça torni a estar a tot arreu".

La premsa no pot accedir a l'interior del poliesportiu, però la controladora dels accessos explica la mecànica: hi ha tres taules, no es permeten acompanyants, mentre un entrega la documentació, un altre vota i es diferencia l'entrada de la sortida. Tot va força fluid, cap incident i molta família junta. "El Barça és més que un club", conclou la treballadora, entre sorneguera i envejosa, abans de confessar que és del Madrid.

La Ginebra, neta de 8 anys de l'Eloi i la Paquita, també espera fora. Té el seu carnet de sòcia i, tot i que no pot votar, té clares les seves preferències. No triga ni un segon en contestar: "El Barça".

stats