Esports 29/07/2019

L’Andorra de Piqué jugarà a Segona B i l'Hospitalet no ho considera just

El club va abonar els 452.022 euros que demanava la Federació per aconseguir la plaça del Reus

Nuria García
2 min
L’Andorra de Piqué jugarà a Segona B

BarcelonaLa Federació Espanyola de Futbol va confirmar ahir que el Futbol Club Andorra és l’equip que es quedarà la plaça del Reus Deportiu a Segona B. Els reusencs van perdre el seu lloc a Segona B per no haver fet front al deute que arrossegaven. El club andorrà, propietat de l’empresa Kosmos del central del Barça Gerard Piqué, havia demanat a la Federació cobrir la vacant, i tenia fins divendres de la setmana passada per abonar els 452.022 euros que demanava l’organisme estatal per cobrir aquesta vacant en el calendari de competició. De fet, hi havia més clubs interessats, tots de fora de Catalunya, com el Zamora i l’Intercity, que també havien abonat la quantitat sol·licitada.

La Federació va publicar ahir que l’Andorra jugarà a Segona Divisió B i va certificar així el seu ascens administratiu setmanes després de guanyar-se sobre la gespa el dret a formar part de la Tercera Divisió. El club tricolor ha aconseguit d’aquesta manera dos ascensos en una temporada, un fet insòlit en el futbol espanyol. La Federació Espanyola justifica en un comunicat la seva decisió assegurant que l’Andorra “compleix els requisits establerts i l’ordre de preferència fixat en la normativa”: “L’Andorra és equip de Tercera Divisió i milita al grup català, al qual pertany el Reus, descendit per impagaments. Aquest supòsit està previst al reglament de la Federació”, afegeixen, i expliquen que l’Andorra també compleix “tots els requisits establerts en la circular 11 de la temporada esportiva actual”. Kosmos Holding, l’empresa de Piqué, a més, també ha comprat el Gimnàstic Manresa, club formatiu que pretén convertir en el filial de l’Andorra, que no té instal·lacions ni capacitat per generar-ne un de propi.

No serà el primer cop que l’Andorra juga a Segona B. De fet, ja hi va jugar durant 17 anys, tot i que la temporada 97-98 va ser l’última en què va militar en la categoria de bronze del futbol espanyol. L’equip estava ahir cridat per tornar a la feina després de les vacances. I ho fa amb quatre novetats: Miquel Palanca, Diego Huesca, Javi Martos i Iker Goujón. Tots ells, més els jugadors que segueixen de l’any passat, es posaran a les ordres dels ex del Barça Gabri Garcia i Albert Jorquera, primer i segon entrenador, respectivament.

Una de les reaccions que hi ha hagut a l'ascens administratiu de l'Andorra ve de l'Hospitalet. A la Feixa Llarga han anunciat que posaran un recurs al Consell Superior d'Esports (CSD). Consideren que, tenint en compte els mèrits esportius, és el seu equip qui hauria d'ocupar la plaça que ha deixat vacant el Reus.

El Banyoles, a Tercera

La millora de categoria de l’Andorra tindrà conseqüències al futbol català. Segons ha confirmat la Federació Catalana de futbol a l’ARA, el Banyoles pujarà a Tercera Divisió, on també hi haurà el Reus. El filial roig-i-negre jugarà a Primera Catalana. Des de la FCF es matisa que això podria canviar si el Reus desapareix com a club esportiu.

stats