CICLISME
Esports 28/06/2014

Anna Ramírez, campiona d'Espanya de ciclisme: “renunciaria al mallot per un de Catalunya”

La catalana, de 33 anys, guanya en solitari a Ponferrada un mallot que “no fa gaire il·lusió”. Però la vigatana es pren els campionats estatals “com una cursa més”

Albert Rabadan
1 min

PonferradaLa catalana Anna Ramírez s'ha proclamat campiona d'Espanya de ciclisme en ruta aquest dissabte a Ponferrada, i guanya en solitari en un recorregut de 91,3 km. Tanmateix, Ramírez ha reconegut que el mallot no li fa “gaire il·lusió. A la última rotonda m'he pensat de desviar-me a l'esquerra”, bromejava.

“M'ho prenc com una cursa més, tot i que jo preferiria més portar el mallot de campiona nacional catalana, això ho tinc super clar”, ha explicat la vigatana a l'ARA al baixar del podi. Tanmateix, Ramírez s'ho pren amb resignació: “És el que hi ha, i a banda no puc fer això per la gent que ens porta: la seleccionadora, el president de la Federació, l'equip... però si en tinguessim un de Catalunya, renunciaria al mallot”, ha conclòs.

La ciclista catalana, de 33 anys, sempre ha tingut pocs pèls a la llengua, i és molt crítica amb situació actual del ciclisme espanyol, que no li permet dedicar-s'hi professionalment. De fet, sempre ha combinat els pedals amb la seva feina de Mosso d'Esquadra. “Corrent aquí a Espanya, no m'estranya poder guanyar. M'agrada jugar i estic prou bé físicament en relació amb la resta”, ha conclòs.

El criticat format dels campionats

Enguany, tot i tenir contracte amb l'equip Bizkaia-Durango, Ramírez ha corregut amb el mallot de la selecció catalana. Però no totes les ciclistes segueixen el mateix criteri, i “és una moguda, perquè estàs entre dos aigües. Has de tenir les idees clares sobre si corres per l'equip o per la selecció. De totes maneres, com que som quatre gates mal comptades, encara que no compartim equip ens acabem respectant”, opina la vencedora.

stats