NATACIÓ
Esports 27/11/2012

El jutge ordena retornar a Anna Tarrés les funcions de seleccionadora fins a la fi del seu contracte, aquest desembre

S'estima parcialment la demanda interposada per Anna Tarrés, que rep permís per cobrar el que li pertoca sense haver d'exercir la feina

Ara
1 min
Anna Tarrés

BarcelonaEl jutge considera que l'actuació de la RFEN i del seu president va constituir una vulneració del dret a l'honor de la demandant en veure's afectat el seu prestigi professional. També ordena retornar a Anna Tarrés les funcions de seleccionadora nacional de natació sincronitzada, tot i que l'exonera de prestar els serveis per la RFEN, sense perjudici de continuar rebent el mateix salari que li era abonat, fins a l'extinció del contracte previst per al proper 31 de desembre del 2012. La RFEN pot presentar recurs davant la sala social del TSJC.

Segons el jutge, Carpena ha vulnerat el "dret a l'honor" de Tarrés en actuar d'una manera que afecta el prestigi personal de la seleccionadora. Per tant, ordena retornar les funcions a Tarrés, que hauria de poder preparar l'equip absolut i seleccionar les nedadores fins a la fi del contracte. Ara bé, dóna permís a Tarrés per "no prestar serveis efectius", sense que això signifiqui deixar de rebre el sou corresponent.

El jutge no dóna la raó a Tarrés en tots els aspectes de la seva demanda i no farà pagar a la Federació la indemnització que demanava. L'exseleccionadora va reclamar a la Federació Espanyola de Natació 350.000 euros per atemptar contra els seus drets fonamentals en l'àmbit laboral. Tarrés també acusava Carpena d'atemptar contra la seva dignitat personal i incórrer en assetjament moral apartant-la de les seves funcions com a seleccionadora nacional. La compensació econòmica que exigia Tarrés és l'estimada de dues anualitats del sou brut que cobrava de la federació (85.000 euros), més dues més en premis per medalles en campionats internacionals (65.000 euros el 2012), xifra a la qual cal sumar 50.000 euros més d'indemnització per danys morals.

stats