WATERPOLO
Esports 10/04/2020

Aparcar la piscina per ajudar a combatre el coronavirus

La jugadora del CN Terrassa Olga Domènech passa a treballar a l'Hospital Parc Taulí

Gonzalo Romero
2 min
La jugadora del CN Terrassa Olga Domènech durant el seu torn de feina al Taulí

BarcelonaOlga Domènech segueix ampliant la llista d'esportistes professionals que aquests dies aparquen la seva trajectòria a les pistes (i piscines) per posar el seu granet de sorra contra la pandèmia global de coronavirus. La jugadora del CN Terrassa col·labora aquests dies a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell per un sentit de responsabilitat col·lectiu, ajudant perquè sí, sense campanyes de màrqueting per blanquejar reputacions.

"El divendres 13 va ser l'últim dia que vaig poder obrir el negoci i vam poder entrenar amb l'equip. Durant la primera setmana que vaig estar a casa vaig intentar parlar amb diferents institucions per veure com podia donar un cop de mà. Finalment, a través de Julià Fernàndez, actual delegat del govern, vaig posar-me en contacte amb el Taulí per donar-hi un cop de mà", explica.

El seu cas dibuixa una realitat altruista del sector de superelit. La internacional absoluta sabadellenca és una institució. Per palmarès (cinc Eurolligues), bagatge com a capitana del CN Sabadell fins aquest estiu i rol concret en la disciplina del waterpolo català. La seva formació d’auxiliar d’infermeria i tècnica en documentació sanitària li ha permès entrar en la dinàmica laboral del centre hospitalari per reforçar l'engranatge de detecció, cures i formalismes. "Em van donar un torn de dia de 12 hores. La meva funció consisteix a fer de suport a la infermeria. Arribo al matí, prenc les constants, ajudo els pacients a fer-se la higiene, a parlar amb els familiars, a traslladar la informació als metges, a donar les altes i el paper dels trasllats", assegura.

"No valen excuses"

La jugadora fa la radiografia de la rutina d'un centre hospitalari sota l'amenaça del covid-19. Destaca el component emotiu i la dedicació dels treballadors, inesgotable: "La meva sensació varia durant el dia. Hi ha moments molts macos, com quan el pacient rep l'alta o té una evolució molt positiva. D'altres que són més durs. El que més m'ha impressionat és veure el compromís de l'equip quan està treballant", diu, fent referència al capítol dels aplaudiments a les vuit del vespre com a homenatge als treballadors dels diferents centres: "Aquest reconeixement ens dona molta força i transmet una sensació d’unió entre tots, cosa que, segurament, és la part més positiva que podem extreure de tot això".

Domènech és plenament conscient del nivell d'alarma que ha generat el contagi massiu del covid-19 i convida la població a seguir prenent consciència per aturar l'amenaça, seguint el credo d'esportista professional en el món del waterpolo. "Us animo a seguir a casa, és molt important que siguem conscients que entre tots podem aturar-ho. No valen excuses. Molts ànims".

stats