MÉS ESPORTS
Esports 17/01/2012

Artur Mas felicita Albert Bosch, el primer català que arriba al Pol Sud sense assistència externa

Bosch ha regalat al president Mas una fotografia seva al Pol Sud amb la bandera catalana, tal com el president de la Generalitat li havia demanat per carta

Ara
2 min
Artur Mas, amb Albert Bosch. RUBÉN MORENO

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha felicitat aquest dimarts l'empresari i aventurer Albert Bosch, el primer català que creua l'Antàrtida fins al Pol Sud i el primer ciutadà de tot l'estat espanyol que ho aconsegueix sense assistència externa de cap tipus.

El cap de l'executiu ha volgut ressaltar la importància d'aquesta gesta i ha dit que el seu "és un bon exemple per als catalans". Durant aquesta trobada, Bosch ha regalat al president Mas una fotografia seva al Pol Sud amb la bandera catalana, tal com ell mateix li havia demanat per carta. També li ha fet a mans un exemplar de l'edició especial del Buff commemoratiu de l'expedició al Pol Sud i un exemplar del llibre Esperit d'aventura, els 7 reptes de l'emprenedor, escrit per ell mateix.

Albert Bosch va arribar al Pol Sud el passat 4 de gener, després de 66 dies i 1.200 quilòmetres de travessa. Bosch ha fet pràcticament tot el trajecte en solitari després que el seu company Carles Gel es veiés forçat a abandonar a causa d'una lesió. Els dos dies d'espera per a l'evacuació de Gel i una forta tempesta que va durar 13 dies van fer endarrerir l'arribada d'Albert Bosch. A més, l'abandonament de Carles Gel va suposar un sobreesforç per a Bosch, que va estar obligat a carregar deu quilos més de pes perquè el seu company de viatge duia material imprescindible, del qual no es podia desfer, per finalitzar el viatge.

Per creuar l'Antàrtida fins al Pol, Albert Bosch no ha utilitzat cap tipus d'assistència externa. Ha superat la gesta pels seus propis mitjans, desplaçant-se en esquís i arrossegant un trineu de més de 130 quilos a temperatures d'entre -5 i -42 graus en etapes de 10 hores diàries.

stats