MOTOGP
Esports 28/06/2014

Marc Márquez guanya el seu vuitè Gran Premi consecutiu i iguala la fita de Giacomo Agostini

La cursa ha estat condicionada per la pluja que ha caigut durant tot el dia al nord dels Països Baixos

Ara
1 min
Márquez ha creuat l'arribada imitant un nedador

BarcelonaMarc Márquez ha guanyat el Gran Premi d'Assen, la catedral del motor, en una cursa en que la sortida s'ha posposat inicialment per culpa de la pluja, que ha condicionat la forma de pilotar dels pilots. Gairebé tots els pilots han sortit amb pneumàtics de pluja, però han canviat a secs a mesura que la cursa ha anat avançant. Márquez ha guanyat els vuit grans premis d'aquesta temporada, igualant la fita de l'italià Giacomo Agostini (1971). Mike Hailwood, entre el 1964 i el 1965, també ho havia aconseguit.

El líder del Mundial, Marc Márquez, ha sortit molt bé, per davant de'un Dovizioso molt valent, Aleix Espargaró (que tenia el millor temps dels entrenaments) i Lorenzo. Valentino Rossi, amb problemes, era 18è a l'inici. Jorge Lorenzo s'ha fet amb el liderat després de les primeres voltes, quan Márquez i Dovizioso han canviat de moto per rodar en sec. Lorenzo finalment també ha canviat però ha acabat rodant massa lluny dels líders, ja que ha tornat a la pista en la vuitena posició.

Márquez s'ha posat a lluitar amb Dovizioso pel liderat, aconseguint atrapar el seu rival, quan aquest s'havia arribat a escapar per quatre segons. A manca de 10 voltes pel final s'ha fet amb el liderat i ja no l'ha abandonat. Al final, Dovizioso ha acabat segon, Pedrosa tercer i Rossi, després d'una gran remuntada, ha acabat en la cinquena posició.

Aleix Espargaró ha fet una gran cursa, acabant quart. El seu germà Pol ha caigut i no ha acabat la cursa. Lorenzo, amb una mala estratègia en canviar els penumàtics, ha acabat 13è.

stats