BÀSQUET
Esports 26/12/2016

El Barça Lassa intentarà seguir millorant aturant els peus d'un València en ratxa

Navarro passarà a ser el quart anotador de la història de la lliga si anota quatre punts

Efe
2 min
Joan Carles Navarro, al vestidor del Barça Lassa.

BarcelonaEl Barça Lassa vol confirmar la seva millora aquest dimarts (19.15 hores) davant el segon classificat de la Lliga Endesa, el València Basket. Els blaugranes reben, en el retorn a la competició després de l'aturada nadalenca, a un rival en ratxa que ha guanyat els seus últims quatre partits i que en la seva última actuació com visitant va vèncer a la pista de l'Unicaja (83-91), confirmant el seu bon moment.

L'equip de Georgios Bartzokas necessita encadenar diverses victòries consecutives per recuperar definitivament la confiança i abordar la seva gran assignatura pendent: tornar a guanyar lluny del Palau Blaugrana. La setmana se li presenta propicia per aconseguir recuperar la seva autoestima, ja que afronta dos partits davant els seus aficionats: el de demà, davant l'equip valencià, i el de divendres que ve davant del Darussafaka en l'Eurolliga.

Els blaugranes hauran de mostrar-se sòlids durant els 40 minuts davant l'equip de Pedro Martínez, que acostuma a plantejar múltiples variants tàctiques als contraris i es presenta al Palau amb la segona millor defensa del campionat (73,5 punts). La mateixa eficàcia defensiva la trasllada el conjunt taronja a l'atac, on es troba entre els quatre millors equips del torneig en tirs lliures (79,3 % d'encert), trets de dos (58,47 %) i triples (36,1 %).

Davant aquesta targeta de presentació del rival, el Barça haurà de realitzar un partit molt complet en tots els aspectes del joc, i Tyrese Rice i Ante Tomic tenir el complement de la resta dels seus companys per tirar endavant un matx que es planteja complicat.

No hauria de caure en l'oblit, perquè els blaugranes es conscienciïn de la dificultat del xoc, l'última visita al Palau de l'equip valencià: va ser en l'última jornada de la primera volta de la temporada passada i es va saldar amb victòria en la pròrroga dels de Pedro Martínez (91-94).

Serà un partit especial per a Víctor Claver, ja que l'ala-pivot, del que s'espera que doni el salt de qualitat definitiu en la seva aportació a l'equip, jugarà per primera vegada en la seva carrera contra el club en el qual es va formar.

De la seva banda, Juan Carlos Navarro tindrà una oportunitat per agegantar encara més la seva llegenda dins del bàsquet espanyol ja que, si fica quatre o més punts, es convertirà en el quart millor anotador de la història de la competició per darrere d'Alberto Herreros (9.759 punts), Jordi Villacampa (8.991) i Brian Jackson (8.651).

stats