BARÇA
Esports 05/03/2014

El Barça inaugura l'exposició per explicar el projecte del nou estadi

El president del club, Josep Maria Bartomeu, recorda que el futur és dels socis

Toni Padilla
2 min
Vista aèria del futur Espai Barça / FCB

BarcelonaEl president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha inaugurat aquest dimecres l'exposició que explica els detalls de l''Espai Barça', el projecte per remodelar el Camp Nou. "Una proposta que calia. Es basa en una remodelació total de l'estadi, el Palau i el Miniestadi. Volem potenciar l''Espai Barça' per donar un ús de cara als socis tot l'any", ha explicat Bartomeu.

El vicepresident Jordi Cardoner ha explicat detalls sobre què cal millorar de l'actual Camp Nou. "No podem ser seu d'una final de Champions. La zona de premsa no és correcta. En algunes àrees cal pujar 120 graons", ha dit. Bartomeu ha afegit que el club farà "26 exposicions itinerants per ciutats de Catalunya" per apropar-se al soci, "per ensenyar aquesta proposta que ens agrada". "Parlem de 30 dies de campanya per aconseguir que el soci voti de forma massiva. Els socis en són els propietaris, la decisió és nostra, és dels socis".

L'exposició té plataformes interactives, vídeos en què s'ensenyen altres estadis i estadístiques sobre com pot generar ingressos un nou estadi. "Uns 40 milions cada temporada quan ara en tenim 12, gràcies a les facilitats d'un estadi modern", segons Cardoner.

Dins d'aquesta exposició, situada davant del Camp Nou, hi ha maquetes que mostren com serien les noves tribunes, més verticals, per tenir una "bombonera blaugrana de 105.000 espectadors", segons Cardoner.

El vicepresident econòmic, Javier Faus, ha recordat que dues terceres parts del finançament no sortiran de la butxaca del soci: "Són recursos del club, 200 milions d'un crèdit sindicat, 200 que generarà el nou projecte i 200 d'un patrocinador que cal buscar. L'assemblea votarà el nom", ha dit Faus, que ha afegit: "Ja hem tornat el crèdit sindicat del 2010. Ja estarà liquidat, així podrem demanar un nou crèdit. El 2015 el club no deurà ni un euro als bancs". Faus ha detallat aquesta informació: "Seran 150 milions del patrocinador de l'estadi més 50 dels patrocinadors dels altres espais". "Mai vendrem patrimoni però sí que el podem llogar, podem fer drets d'usdefruit, entre d'altres. Entre això i el patrocinador, que és la gran partida, cobrirem els 200 milions d'euros", ha afegit Faus.

Si el soci aprova en referèndum aquest projecte, el club treballarà amb una agència internacional per buscar el futur patrocinador de l'estadi. "Encara no hem parlat amb cap marca. Quan tinguem tres o quatre marques interessades, valorarem les opcions", ha comentat Faus, que ha dit que aquest procés de recerca començarà aquest estiu: "No ens podem adormir si volem començar les obres en el termini previst".

"Els sobrecostos de les obres els ocasionen, en general, les presses", ha dit Faus, que ha comentat que el club ha fet un estudi durant un any per evitar sobrecostos. "Com més detallat tinguem el projecte, més fàcil serà tot", ha conclòs.

stats