BARÇA
Esports 01/10/2017

El Barça-Las Palmas es juga a porta tancada i Vilarrubí i Monés dimiteixen

"Hem decidit jugar, però d'una manera excepcional perquè la gent vegi què ha passat", diu Bartomeu

Ara
3 min
Els Mossos d'Esquadra, al Camp Nou, abans del Barça-Las Palmas

BarcelonaEl Barça ha anunciat que el partit contra el Las Palmas es jugarà a porta tancada. En un comunicat, el club ha afirmat que "condemna les accions dutes a terme en moltes localitats de tot Catalunya per impedir l'exercici del dret democràtic i la lliure expressió dels seus ciutadans" i que, davant "l'excepcionalitat d'aquests fets", la junta directiva ha decidit que el partit contra el Las Palmas es jugui a porta tancada "després de la negativa de la Lliga de Futbol Professional a decretar-ne l'ajornament".

Els jugadors del Barça ja eren al vestuari del Camp Nou quan els han dit que potser no es jugaria el partit contra el Las Palmas. Els aficionats, alhora, s'esperaven a les portes de l'estadi. El Camp Nou ha viscut hores de tensió perquè el club ha demanat no jugar contra el Las Palmas, en part per mostrar la seva solidaritat, en part per seguretat.

La directiva s'ha reunit d'urgència aquest matí per estudiar els escenaris i ha parlat amb els representats dels Mossos. El club ha demanat a la Lliga no jugar, però el president Javier Tebas els ha dit que el partit s'ajornaria si els Mossos no podien garantir la seguretat de l'encontre. Els Mossos, però, han dit que podien fer-ho.

El club, igualment, ha proposat no jugar, i ha acceptat la possibilitat de perdre els punts, però en veure que la LFP podia acabar imposant una sanció més gran ha buscat altres fórmules com demanar jugar sense espectadors, ja que alguns grups d'animació, com el grup Seguiment FCB o la graderia d'animació, han proposat envair la gespa.

"La Lliga ens ha dit que si no jugàvem perdíem sis punts, els tres del partit i tres més per sanció. Hem decidit jugar el partit, però d'una manera excepcional perquè la gent vegi com estem patint a Catalunya", ha dit Josep Maria Bartomeu, president del Barça. "Els Mossos ens han dit que no hi ha problemes de seguretat. Prenem aquestes mesures perquè es vegi en quines condicions s'ha de jugar el partit, que no és un partit normal, que és un partit diferent dels que hem viscut al llarg de la història", ha afegit.

Segons Bartomeu, "que el món es pregunti durant 90 minuts per què les graderies estan buides" ja és significatiu. A més, ha anunciat que demanaran un informe jurídic: "No entenem la decisió de la Lliga de no anul·lar aquest partit. No pararem i anirem a estaments més alts per demanar explicacions. El Barça, a la Lliga, amb la situació que estem vivint i jugant un partit a porta tancada... no és normal. Aquesta decisió de jugar a porta tancada tindrà conseqüències". La LFP ha emès un comunicat per explicar que porta dies parlant amb totes les parts, però finalment, segons Bartomeu, ell ha pres la decisió: "He parlat amb els directius, però la decisió és meva".

"He parlat amb els directius, els tècnics i els jugadors. Tots estan molt preocupats però creuen que jugar és ajudar en aquest moment. Jugar en aquest moment a porta tancada és enviar un missatge molt potent a la resta del món. Aquest partit s'està retransmetent a molts llocs del món, la gent es preguntarà al llarg de la història per què el Barça ha hagut de jugar un partit a porta tancada", ha afegit.

Aquest és l'onze inicial del Barça per al partit contra el Las Palmas: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Mascherano, Jordi Alba, Busquets, Paulinho, Denis Suárez, Aleix Vidal, Leo Messi i Luis Suárez.

Els porters del Barça, escalfant sobre la gespa del Camp Nou

Carles Vilarrubí i Jordi Monés presenten la dimissió

El vicepresident responsable de l'àrea de relacions internacionals i institucionals del Barça ha presentat la dimissió just després que el club blaugrana hagi anunciat que disputarà el partit a porta tancada. "Cadascú té les seves opinions, hi haurà temps per valorar-ho. És normal que hi hagi discrepàncies i que no hi estem d'acord, perquè som un club transversal", ha dit Bartomeu sobre la decisió de Vilarrubí.

També ha dimitit Jordi Monés, directiu del club i Comissionat del Barça Innovation Hub. Monés ho ha fet, segons ha comentat, "per coherència".

L'expresident Joan Laporta ha sigut un dels primers a queixar-se, i ha afirmat que "jugar el partit a porta tancada és inhibir-se. És votar en blanc, és ser còmplice dels que practiquen la violència indiscriminada. Jugar el partit a porta tancada és ser còmplice dels que impedeixen l'exercici pacífic dels drets i llibertats democràtiques".

stats