LLIGA ENDESA
Esports 23/11/2014

El Barça pensa de nou en la lliga a la pista del Fuenlabrada

L'equip blaugrana és ara mateix el que millor defensa de la competició

Efe
2 min
Xavi Pascual, entrenador del Barça.

BarcelonaEl Barça canvia demà el 'xip' per enfrontar-se (12:45 hores / Esport3) a la lliga Endesa al Montakit Fuenlabrada al pavelló 'Fernando Martín' d'aquesta localitat madrilenya i davant un rival que amb només porta una victòria en set jornades.

Els de Xavi Pascual, ja classificats matemàticament per al 'Top 16' de l'Eurolliga, on continuen invictes després de la seva clara victòria a la pista del Bayern (77-99), necessiten la victòria per seguir, amb una sola derrota a la competició, l'estela del Reial Madrid, líder invicte de la lliga Endesa, i mantenir el seu pols amb Unicaja en el segon lloc. La pista madrilenya ha estat de sempre complicada per a l'equip català. Tot i que el Barça ha vençut en el seu tres últimes visites, en les dues últimes ho ha aconseguit amb moltes dificultats: 76-79 en la temporada 2012-2013 i 73-77 en la passada.

L'última victòria madrilenya, segona en tota la història de l'equip, es va produir en la temporada 2010-2011, el 6 de març del 2011 quan va guanyar per 69-66. L'equip, dirigit llavors per Salva Maldonado i amb el pivot mexicà Gustavo Ayón com destacat (24 punts i 8 rebots), va doblegar a un Barcelona que va arribar al xoc amb una ratxa de 21 victòries consecutives (12 en lliga i nou a l'Eurolliga).

El Barcelona és la millor defensa de la lliga (63,43 punts de mitjana encaixats), les millors estadístiques en 42 anys, i el Fuenlabrada és el penúltim atac amb 70,57 punts de mitjana, encara que els dos equips estan equilibrats en els rebots.

Per intentar derrotar als de Xavi Pascual, Luis Casimiro aposta per "responsabilitat individual i deures col·lectius" en defensa i maximitzar les seves opcions davant un equip que defensa bé el tir exterior; un aspecte en el qual el Fuenlabrada no està molt encertat, per la qual cosa el tècnic espera estar 'vacunat' contra aquest handicap.

El català Dani Pérez és l'única baixa l'equip local, mentre que per l'equip culer el suec Marcus Eriksson en l'única absència, a causa de la greu lesió que va patir a l'octubre i que el deixa fora de pràcticament tota la temporada.

stats