Barça
Esports Barça Femení 22/01/2023

El Barça ja té al sac el primer títol de la temporada

Les blaugranes s'han imposat a la Reial Societat en un partit disputat i aixequen la Supercopa d'Espanya

2 min
Aitana Bonmatí celebra el seu gol a la final amb la resta de l'equip blaugrana

BarcelonaL'any 2023 no podia començar millor per al Barça. Les blaugranes han aixecat el primer títol de la temporada després de superar la Reial Societat de Natalia Arroyo (0-3) en la final de la Supercopa d'Espanya. El conjunt dirigit per Jonatan Giráldez ha dominat l'enfrontament d'inici a fi i, després d'una semifinal patida contra el Reial Madrid, ha tornat a demostrar el seu domini incontestable sobre la gespa.

El Barça ha governat la final, però l'equip donostiarra no s'ha arronsat davant de les blaugranes, a les quals coneix a la perfecció, i ha intentat disputar-los la pilota i contrarestar el seu plantejament de partit. Les culers, que exercien de visitants en l'enfrontament, han tingut el control de la bola des del xiulet inicial. El conjunt txuri-urdin tenia molt clar el que necessitava per plantar cara al Barça: intensitat, control i pressió. No hi havia marge per al dubte i calia anar a fons des dels primers instants si no volien abdicar de la lluita pel trofeu.

Sense lloc per al dubte

El conjunt de Giráldez, però, ha sortit com una piconadora. Amb el pla de partit clar, s'ha plantat en terreny rival i ni la pressió alta de les basques ha fet que deixés de tenir la pilota enganxada als peus. I esclar, amb tanta insistència ofensiva, Aitana Bonmatí ha sumat el primer gol per a les blaugranes. La de Sant Pere de Ribes el necessitava. Després d'estar més incòmoda i apagada en els últims partits i de perdre a vegades el control al mig del camp, la garrafenca i líder del vestidor s'ha tret un pes de sobre quan ha enviat l'esfèrica al fons de la xarxa després d'una gran acció de Geyse Ferreira.

Aitana i Geyse celebrant el segon gol culer

La connexió de les dues blaugranes ha sigut letal. S'han buscat, s'han trobat i han sotmès una Reial Societat que no ha pogut parar la dupla. Només començar la segona meitat, la seva tossuderia ha tornat a veure porteria. De nou, Geyse amb una desmarcada que ha deixat enrere la defensa txuri-urdin i ha enviat la bola a la bota dreta d'Aitana. La catalana, amb una nova canonada, ha superat Lete sense contemplacions. La portera de la Reial no ha pogut aturar el tsunami blaugrana, que amb l'entrada d'Oshoala al camp, ha ampliat la diferència en el marcador en l'últim segon del temps afegit.

El primer títol ja és al sac i ben lligat. Les culers enceten l'any d'una manera ben dolça mentre esperen la resolució que les podria deixar fora de la Copa d'aquest any. Mentrestant, el conjunt de Jonatan Giráldez torna a Barcelona amb un nou trofeu i les energies renovades.

stats