Futbol sala
Esports 03/05/2021

El Barça de futbol sala busca mantenir l'idil·li amb la Champions

Els blaugranes s'enfronten a l'Sporting Club de Portugal a la final d'aquest dilluns (20 h, Esport3)

2 min
Daniel Shiraisi i Andreu Plaza

BarcelonaPoc més de mig any després d'haver-se proclamat campió de la Lliga de Campions, la tercera, el Barça de futbol sala té aquest dilluns (20 hores, Esport3) l'oportunitat de tornar a aixecar el títol continental. L'Sporting Club de Portugal és l'últim escull que queda al conjunt d'Andreu Plaza per proclamar-se campió i sumar una injecció d'alegria en una temporada irregular. Per plantar-se a la final de Zadar (Croàcia) els catalans es van desfer del Kairat (3-2) a les semifinals, mentre que els portuguesos van superar el Movistar Inter (2-5), un dels principals favorits al títol.

Tant el Barça com l'Sporting Club disputaran la seva cinquena final de la Lliga de Campions. El balanç és favorable als blaugranes, que van aconseguir proclamar-se campions tres vegades a Lleida (2012), Bakú (2014) i Barcelona (2020), i van perdre la final que es va disputar a Lisboa el 2015.

L'Sporting, un habitual de les últimes finals de la Champions, va alçar el trofeu fa dues temporades, l'any 2019, però va caure derrotat a les finals del 2011, 2017 i 2018. Quaranta minuts decisius separen el Barça i l'Sporting Club de tornar a regnar a Europa.

"L'Sporting ha jugat quatre de les últimes cinc finals i és un equip molt sòlid. Són molt compactes, tenen una bona defensa i ataquen bé: dominen tots els aspectes del joc", alertava a la prèvia el tècnic Andreu Plaza. "La final està igualada, els dos equips tenim un 50% de possibilitats de ser campions", valorava per la seva banda l'entrenador portuguès, Nuno Dias: "El Barça és un dels millors equips del món, amb grans jugadors en totes les posicions. Tothom qui segueix aquest esport hi estarà d'acord".

El blaugrana Daniel Shiriashi, que ha disputat quatre finals de la Lliga de Campions –n'ha guanyat dues amb el Movistar Inter i l'última amb el Barça–, va assegurar que el seu equip arriba "bé i mentalment preparat" a la final. El conjunt de Plaza s'encomanarà al brasiler Ferrao, autor d'un hat-trick en les semifinals contra el Kairat, mentre que aquest diumenge el capità Sergio Lozano i el porter Miquel Feixas van arribar a Zadar per unir-se a l'expedició i, malgrat ser baixa per lesió, volen ser un suport més per a l'equip i, en cas de proclamar-se campions, poder-ho celebrar.

En els dos precedents entre Barça i Sporting Club, que es van creuar el 2012 i el 2015, els blaugranes es van imposar.

stats