BARÇA
Esports 25/02/2015

'I have the ball, I pass the ball': la jugada gairebé perfecta, més de 2 minuts i 51 passades

Iniesta va comandar els blaugranes durant el primer temps i va ser l'home que més va intervenir en les llargues jugades de possessió

Albert Llimós
2 min
Andrés Iniesta supera David Silva / PAUL ELLIS / AFP

BarcelonaEl Barça va tornar a demostrar durant els primers 45 minuts a l'Etihad Stadium que és un equip que necessita la pilota –malgrat els canvis que s'introdueixen per donar-li més impressibilitat des de la banqueta–. Contra un Manchester City dubitatiu, sense tancar-se, però tampoc sense sortir a dalt de tot en la pressió, el conjunt blaugrana va oferir la seva millor versió en la circulació de la pilota. Els jugadors de Luis Enrique van fer bona la famosa frase de Pep Guardiola sobre el que és el joc de posició que ha format part de l'essència del Barça durant els darrers 25 anys: 'I have the ball, I pass the ball'.

A l'equador del primer temps els futbolistes catalans van estar a punt de culminar la jugada perfecta que sintetitza el que ha estat sempre La Masia: tocar pacientment d'un costat a un altre fins a aprofundir i arribar a la porteria rival. En total, el Barça va encadenar 51 intervencions consecutives sense que l'oponent toqués la pilota, o, el que és el mateix, 2 minuts i 10 segons de llarga possessió per temperar qualsevol voluntat dels anglesos per imprimir més revolucions al partit. Van intervenir tots els jugadors del camp menys el porter Marc-André Ter Stegen, espectador de luxe del gegantí rondo culer sobre la gespa britànica. Jordi Alba va recuperar la pilota a la punta esquerra de la defensa catalana, després d'anticipar-se a Fernando, i des d'aquest moment es van encadenar més de 50 intervencions blaugranes, canviant de banda constantment la pilota per moure i cansar la defensa rival. Fins a vuit canvis de banda va fer el Barça durant la jugada. D'esquerra a dreta per trobar Messi, altra vegada la pilota circulava fins a l'esquerra per trobar Neymar enganxat a la calç, i així durant 130 segons.

De les 51 intervencions, 16 van ser al primer toc, i el jugador que més participació va tenir va ser Andrés Iniesta (9), molt qüestionat en el darrer tram de la temporada però bàsic a l'hora de fer circular la pilota i tenir el control del partit. De les 15 intervencions entre el manxec i Sergio Busquets, totes menys una van ser al primer o segon toc, un exemple del que representen aquests dos jugadors. Alves va ser el segon futbolista amb més intervencions (7), mentre Luis Suárez només va entrar en contacte amb la pilota un cop, per tornar una passada al primer toc i habilitar el lateral brasiler. La jugada va acabar amb una centrada d'Alves des de la banda dreta que va agafar Rakitic en fora de joc.

Menys espectacular quant a números, però més efectiva, va ser la jugada que es va produir quatre minuts més tard. Entre el minut 28:40 i el 29:42 el Barça va tenir la pilota sota control, i la jugada va acabar a la xarxa del porter Joe Hart. En total, 24 intervencions consecutives, altra vegada amb Andrés Iniesta comandant les operacions: cinc participacions del manxec. De les 24 passades consecutives, set van ser al primer toc, incloent-hi la rematada de Luis Suárez, que va suposar el 0 a 2 i la culminació d'una jugada llarga de possessió.

stats