BARÇA
Esports 14/03/2016

El Barça recupera el projecte de la Grada d'Animació obligat per la LFP

El club blaugrana demanarà a la RFEF que la final de Copa del Rei es jugui "abans de les 7"

A.l.
2 min
Afició del Barça

BarcelonaLa junta directiva del Barça ha recuperat el projecte d'una Grada d'Animació. En aquest cas, no per iniciativa del club, sinó per "imperatiu legal" de la Lliga de Futbol Professional, segons ha explicat el portaveu del Barça, Josep Vives. A la zona del gol nord, a la primera graderia, s'hi podran ubicar els grups d'animació que actualment ja té el club, que s'hauran de registrar com a entitats jurídiques, com a associacions.

Aquest projecte, segons el club, és requeriment de la Lliga de Futbol Professional, que demana que els clubs tinguin una zona del camp destinada als grups d'animació. Serà un projecte únicament per a "aficionats locals, amb tres accessos exclusius per a aquests seguidors, aïllat i amb control biomètric". Es controlarà l'accés dels seguidors a través de l'empremta dactilar, que servirà per identificar totes les persones que acudeixen al Camp Nou. D'altra banda, els grups d'animació i els seus integrants hauran d'estar inscrits en un registre, controlat pel club i els Mossos d'Esquadra, que seran els encarregats de controlar tots els aficionats que formaran part de la nova grada d'animació.

Vives ha volgut remarcar que el projecte no té res a veure amb el que volia impulsar Sandro Rosell el 2010. Es tracta, únicament, d'ajuntar tots els grups d'animació, un "requeriment", tal com ha repetit una vegada i una altra el portaveu, per part de la LFP. El projecte s'haurà d'iniciar abans del començament de la temporada que ve, i el club no se sent incòmode amb l'obligació de fer-ho. Només podran formar-ne part els majors de 16 anys amb més de tres anys d'antiguitat com a socis.

El Barça ubica al gol nord la nova graderia perquè està pràcticament alliberada d'abonats, només 117 socis tenen cadira en aquesta zona de l'estadi on s'impulsarà el nou focus d'animació.

D'altra banda, el portaveu, Josep Vives, ha explicat també que el club demanarà a la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) que la final de la Copa del Rei que es disputa a Madrid el dia 22 de maig es jugui "abans de les 7 de la tarda".

Finalment, els membres de la junta directiva han pogut contemplar els projectes finalistes per construir el nou Camp Nou i el nou Palau Blaugrana. Vives ha descartat valorar la notícia del diari 'Sport' que assenyala que el vicepresident de l'àrea social, Jordi Cardoner, va ser el filtrador a 'La Vanguardia' del nom del guanyador del concurs arquitectònic per fer el nou Camp Nou. "No ens agrada que s'acusi a ningú", ha afegit.

stats