BARÇA
Esports 13/06/2016

La junta aprova l'acord pel cas Neymar amb 14 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions

El president Bartomeu ha explicat que tornaria a fitxar Neymar de la "mateixa manera"

Albert Llimós
2 min
El president del Barça, Josep Maria Bartomeu, i el vicepresident Jordi Cardoner durant l’ofrena a la basílica de la Mercè.

BarcelonaLa junta directiva del Barça, després de més de sis hores de reunió, ha decidit ratificar l'acord que els serveis jurídics van tancar amb la fiscalia i l'advocacia de l'estat pel cas Neymar, que exonera Josep Maria Bartomeu i Sandro Rosell de qualsevol responsabilitat, mentre el club assumeix dos delictes fiscals dels exercicis 2011 i 2013, i pagarà 5,5 milions d'euros de multa. Era una decisió "dolenta o molt dolenta" deia un dels directius només acabar la junta, que s'ha acabat a dos quarts de nou del vespre.

El president Bartomeu ha explicat que el pacte s'ha aprovat amb 14 vots a favor, 2 en contra i 2 abstencions, i que d'aquí uns mesos demanarà als socis compromissaris que avalin la gestió de la junta en una assemblea de compromissaris, en un dia de partit. D'aquesta manera, la junta tira enrere la idea inicial que tenia, que volia convocar una assemblea extraordinària aquest mes de juliol amb aquest tema sobre de la taula. Ara, Bartomeu ha dit que només es convocaria una assemblea extraordinària si es tanqués un gran acord de patrocini, com el de la samarreta, i que si això no passa, s'esperarà a l'assemblea ordinària de l'octubre. "Era la millor decisió per al club", ha dit el màxim dirigent que ha assegurat que l'admissió dels delictes fiscals s'ha fet perquè hi va haver "un error de planificació fiscal".

Bartomeu ha assegurat que la directiva està legitimada per decidir sobre aquest tema i "no cal anar a preguntar als socis aquesta qüestió". "Si diuen que la gestió no està ben feta, plegarem", ha sentenciat Bartomeu, que ha negat que es pugui "dissoldre" la institució per aquest afer.

"Tornaríem a fitxar el Neymar i de la mateixa manera, potser canviaríem algun assessor", ha dit el president, que ha assegurat que la responsabilitat del fitxatge està molt "repartida": "No podem assenyalar una persona". Bartomeu ha defensat que la imatge del Barça a nivell internacional no ha quedat danyada i ha recordat que l'exdirectiu Toni Freixa "va formar part de la junta i va treballar activament en l'assessoria jurídica" que va planificar el fitxatge.

En la compareixença de Bartomeu hi han assistit el director general, Ignacio Mestre, el cap dels serveis jurídics Roman Gómez Punti, i els directius Jordi Moix, Jordi Mestre, Pau Vilanova, Jordi Cardoner i Susana Monje. A la reunió no hi eren Xavier Vilajoana ni Ramon Pont.

La junta ha començat tard, el degoteig de directius ha estat constant fins pràcticament tres quarts de tres, quan entrava l'últim membre de la junta. Cap dels directius consultats per l'ARA, un terç del total, havia acudit a un especialista particular per saber si la ratificació de l'acord amb la fiscalia i l'advocacia de l'estat podia comportar-li algun tipus de responsabilitat en cas d'una demanda d'algun soci. "Jo ho tinc molt clar", deia un directiu a l'entrada. "Ho he valorat amb els meus coneixements", apuntava un altre. A la reunió també hi ha assistit l'advocat José Ángel González Franco, un dels artífexs de l'acord, que ha estat també present a la roda de premsa del president.

stats