FUTBOL SALA
Esports 25/04/2019

El Barça Lassa inicia el camí cap al regnat europeu

Els blaugranes han guanyat en dues ocasiona la UEFA Futsal Cup: el 2012 i el 2014

Adrià Fernández
2 min
La plantilla del Barça Lassa de futbol sala abans de disputar la Final Four de la UEFA Futsal Cup

BarcelonaEl Barça Lassa de futbol sala disputarà aquest divendres (17.30, Gol) la semifinal de la UEFA Futsal Cup contra el Kairat Almaty, l'amfitrió de la competició. En cas de superar l'eliminatòria, que es juga a partit únic, els blaugranes jugaran diumenge la final contra el vencedor del duel entre Sporting de Portugal i Inter Movistar.

Després d'aconseguir la Copa d'Espanya i la primera posició a la fase regular de la Lliga Nacional de Futbol Sala, els d'Andreu Plaza volen tornar a regnar en la màxima competició europea. Aquest any serà la sisena 'final four' per al Barça. El balanç en les anteriors és de dos campionats (Lleida 2012 i Bakú 2014), un subcampionat (Lisboa 2015) i dues terceres posicions (Tbilissi 2013 i Saragossa 2018). "La Copa d'Europa és una competició molt complicada: la línia entre guanyar i perdre és molt fina. No podem jutjar l'equip només per un partit, cal valorar la competició amb perspectiva", assegurava l'entrenador Andreu Plaza a la roda de premsa prèvia al partit.

Serà la tercera vegada que s'enfrontaran tots dos equips amb un balanç molt desfavorable per al Barça. Derrota a la final del 2015 a Lisboa (3-2) i també en les semifinals del 2013 a Tbilissi (5-4). El conjunt d'Azerbaidjan no posarà les coses gens fàcils al Barça Lassa, i és que acostuma a jugar tots els seus partits amb porter-jugador. "Com a aficionat, no m'agrada gens que es jugui de cinc. M'agrada veure espectacle, accions, transicions, no un equip que trenqui el ritme del partit, però és licit", lamentava el capità Sergio Lozano en roda de premsa.

Andreu Plaza s'ha emportat tot l'equip al complet cap al Kazakhstan, fins i tot el porter del filial Àlex Lluch. Així i tot, hi haurà dues absències destacades de cara a la semifinal. El pitxtixi de l'equip, Ferrao, arrossega sanció després de veure una targeta groga en l'últim partit contra l'Ugra, i Marcenio tampoc hi serà perquè ja va jugar en la present edició de la Champions amb un altre equip. De cara a la hipotètica final de diumenge, Ferrao ja estaria disponible per ajudar l'equip a aconseguir la tercera Champions de la seva història.

stats