FUTBOL SALA
Esports 10/10/2017

El Barça Lassa de futbol sala torna a Europa amb il·lusió

Els blaugranes ja són a Itàlia, on disputaran la ronda principal de la UEFA Futsal Cup

Ara
2 min
Ferrao i Aicardo, a l'hotel de concentració del Barça Lassa a Pàdua

BarcelonaDesprés de dues temporades sense participar a la UEFA Futsal Cup, el Barça Lassa torna a la màxima competició europea sentint-se de nou un aspirant al títol, cosa que haurà de ratificar en la ronda principal del torneig, que es disputarà entre dimecres i dissabte a la localitat italiana de Pàdua.

Els blaugranes han quedat enquadrats al grup 4, amb el Györ hongarès (dimecres 11, a les 18.00 h), l'Era-Pack Chrudim txec (dijous 12, a les 18.00 h) i el Luparense italià (dissabte 14, a les 20.30 h); tots els partits es podran veure per Barça TV. Excepte el Luparense, rival inèdit per al Barça a Europa, sí que hi ha precedents d'enfrontaments europeus contra el Györ i l'Era-Pack Chrudim, sempre amb resultat favorable als interessos blaugranes.

El Barça s'ha creuat una vegada amb el Györ, amb victòria per 2-8 a la ronda principal de la temporada 2011/12, en el que va ser la seva primera participació europea. També hi ha dos precedents contra l'Era-Pack amb triomf català: el primer, victòria per 6-0 a la ronda elit de la 2011/12, i el segon, triomf per 4-1 a la ronda elit de la temporada 2013/14. Curiosament, sempre que el Barça Lassa s'ha creuat amb els txecs ha acabat campió d'Europa.

El Barça afronta la cinquena participació a la Copa UEFA amb un balanç fins ara de dos títols de campió (2012 i 2014), un subcampionat (2015) i una tercera posició (2013). Amb ganes de tornar a regnar a Europa se sent el capità de l'equip, el porter Paco Sedano: "Estem bastants il·lusionats, perquè fa dos anys que no trepitgem terreny europeu. Sabem que guanyar la Copa d'Europa forma part de l'ADN del Barça i volem tornar-ho a fer".

Per a aquesta ronda principal Plaza només compta amb la baixa per lesió de Sergio Lozano i ha convocat 15 futbolistes, inclosos els tres porters. Aicardo, Leo Santana, Tolrà, Joao, Dyego, Adolfo, Ferrao, Juanjo, Joselito, Roger, Rafa López, Rivillos, Miquel Feixas, Esquerdinha i Paco Sedano integren la llista de jugadors que han viatjat a Itàlia.

Precisament, el primer rival del Barça a la ronda principal, el Györ, és l'equip entrenat per l'exblaugrana Javi Rodríguez. El destí ha volgut que el tècnic de Santa Coloma de Gramenet, fitxat recentment pel club hongarès, s'enfronti per segona vegada en poc més d'un mes al seu exequip. A principis de setembre ja es va veure les cares amb els blaugranes a la semifinal de la Copa Catalunya com a entrenador del club colomenc La Unión, en què va sortir derrotat per 12 a 2.

Nou format de competició

Malgrat que va perdre la Lliga contra l'Inter Movistar, campió també de l'última edició de la Copa UEFA, el Barcelona torna a la Copa d'Europa com a segon representant espanyol. I és que aquesta campanya el torneig presenta un sistema de competició ampliat en què Espanya, Rússia, Itàlia i Portugal compten amb dos equips participants cadascun.

A la ronda principal hi participen un total de 32 equips. Els tres primers del grup passaran a la ronda elit, que reunirà els 16 millors equips del continent, encara que l'objectiu dels d'Andreu Plaza és acabar primers de grup per accedir a la següent fase com a caps de sèrie.

La temporada 2017/18 serà l'última en la qual el torneig es disputi sota el nom de Copa UEFA, ja que a partir de la pròxima edició la competició passarà a anomenar-se Lliga de Campions de futbol sala de la UEFA.

stats